Wednesday, September 30 2020
Posljednja vijest

Abazovic: CUNGUOV POLITICKI IDIOTIZAM

Nosilac liste Pozitivne Crne Gore na jučerašnjim izborima u Ulcinju Dritan Abazović izrazio je zadovoljstvo rezultatima koje je ta stranka postigla. “Svaki naš glas je čist kao suza i ostvaren u sasvim neravnopravnoj borbi sa četiri partijske mašinerije”, rekao je on dodajući da je Pozitivna dobila 11 odsto glasova više nego na parlamentarnim izborima.

Abazović je na današnjoj na konferenciji za štampu pressu oštro kritikovao lidera Nove demokratske snage – Forca Nazifa Cungua koji je na posljednjem promotivnom skupu svoje stranke pozvao roditelje mladih u Pozitivnoj da “savjetuju svojoj djeci da se povuku iz partije koja pominje junake sa Taraboša i kojima nije dovoljan Skadar, već hoće da zapale i Ulcinj”.

Ovakve riječi Abazović je ocijenio “političkim idiotizmom” i “prodajom jeftinog patriotizma”. “I sve nam to govori čovjek koji je, kada je bilo teško ovom narodu, uzeo kofere i pobjegao odavde. On koji je u kampanji koristio sva sredstva da ostane na vlasti”, istakao je poslanik Pozitivne.

Prema njegovim riječima, mladi u Pozitivnoj su došli svojom slobodnom voljom. “I oni su mnogo čovječniji od onoga koji je izgovorio te neprimjerene riječi”, dodao je Abazović.

On je pozvao albanske nacionalne stranke da se udruže i da ne dozvole DPS-u da preuzme lokalnu vlast. Mi ćemo ih na svaki način pomoći ako to stvarno žele da to učine”, naglasio je Abazović.

Prema riječima potpredsjednika Opštinskog odbora Pozitivne za pravna pitanja u Ulcinju Ilira Harasanija, paradoksalno je što je samo ta stranka uložila 14 primjedbi Opštinskoj izbornoj komisiji. “Primjedbe su uglavnom podnijete zbog glasanja putem pisma, i sve su odbačene”, kazao je on.

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top