Saturday, October 19 2019
Posljednja vijest

Abazovic na Kran Montana Forumu: JEDINI UCESNIK IZ CRNE GORE

IMG-ecd6db669a86fad929885a046a5787b7-VNa ovogodišnjem jubilarnom 30. Kran Montana forumu, jednom od najznačajnijih okupljanja svjetskih  političara, od učesnika iz Crne Gore učestvuje jedino lider URA dr Dritan Abazović.
On je svoje izlaganje na trećoj sesiji foruma, usmjerio na pitanje mira, kao temeljne vrijednosti na kojoj se oslanja demokratija.
“Treba razlikovati pozitivni i negativni mir. Pozitivni mir postoji u drzavama koje imaju izgradjen sistem vladavine prava i profesionalnih institucija. Sa druge strane, negativni mir podrazumijeva odsustvo otvorenog sukoba, ali u drzavama zarobljenih institucija, i najmanji incodent se moze pretvoriti u ozbiljnu prijetnju. Zato treba afirmisati promjene, a ne sistem nekontrolisane vlasti” saopštio je Abazović na ovom skupup.
Na Kran Montana forumu je konstatovamo da zabrinjava cinjenica da se, po podacima Svjetske banke, broj stanovnika planete koji zive pod autoritarnim rezimima uvecava nekoliko godina unazad.
Forumu su prisustvovali brojni svjetski lideri, predsjednici, premijeri, ministri, poslanici i ambasadori.
Abazović se na margianama foruma sastao sa brojnim eminentnim gostima, a posebnu pažnju privukao je susret sa premijerom Afganistana Abdulahom Abdulahom, kao i bivšim predsjednikom Albanije Sali Berishom.

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top