Tuesday, September 29 2020
Posljednja vijest

Abazovic: U SPORAZUMU VALDANOS, MORSKO DOBRO, TRANSPARENTNOST …

Nosilac liste Pozitivne Crne Gore u Ulcinju Dritan Abazović izjavio je da se u koalicionom sporazumu sa Novom demokratskom snagom Forca i savezom „Zajedno za budućnost Ulcinja“ navode i nužnost transparentnog usvajanja opštinskih dokumenata, zaštita prostora Valdanosa i Solane, ustavna žalba zbog granice morskog dobra. Ističe se da se mora donijeti Starteški plan opštine i formirati Savjet za zaštitu i unapređenje lokalne samouprave.

“Svi principi i ideje koji su po nama ostvarivi u kraćem vremenskom periodu od godinu, a koje je predložila Pozitivna, postali su sastavni dio dokumenta i tu naši partneri nijesu pravili nikakav problem. Mislim da je volja građana zadovoljena, DPS je ostao u opoziciji i sa tog aspekta treba da budemo radosni iako idealnih kombinacija nema”, rekao je Abazović dodajući da će Pozitivna nastojati da sačuva javni interes u svakoj mogućoj situaciji.

11 comments

 1. ko visoko leti nisko pada

 2. Silver KORDA KORDIC

  OSVRT
  Piše: Silver KORDIĆ KORDA

  Dva kapetana broda i jedan „mali oficir“

  Ni predsjednički izbori u Americi, kad je izabran Obama, nijesu izazvali ovakvo izuzetno interesovanje javnosti u Crnoj Gori, a posebno ulcinjske opštine, kao 26-januarski lokalni politički teatar Ulcinja. Zamalo bi se moglo reći da je sve malo ličilo i na „polit-krimi“, jer ima i elemenata anonimnosti, kupovine glasova, intrige, falsifikovanja, indiskretnosti, optuživanja, klevetanja s jedne ili druge strane ili partije…

  No, „Ende gut-alles gut!“ (kraj dobar – sve dobro), kako bi rekli u Njemačkoj, Austriji i Švajcarskoj. Odnosno, da li je dobro ili će biti dobro, to je posebeno poglavlje. Prije bi se moglo reći „od većeg zla-manje zlo“. Najveće zlo bi bilo da se nije uključio aktivno, bez ličnih profiterskih interesa, ulcinjski orijentisan, i sa srcem za Ulcinj-Dritan Abazović, koji je pokazao i dokazao da je politički talent, intelektualac Novog Digitalnog Milenijuma, kako se iskreno voli svoj rodni grad i misli na budućnost, omladinu, razvoj, perspektive, nove generacije.

  Jedna određena doza skepticizma je i ovdje opravdana, uzimajući u obzir ostale lidere lokalne politike, (u ovoj koaliciji Đeka i Cungu), koji su pokazali da su sve drugo ali ne za dobrobit Ulcinja, odnosno Ulcinjana i budućih generacija. Karijeristička fokusiranost Đeke, kojemu je svaki kompromis dobar samo da uđe u istoriju Ulcinja „k`a prešjetnik“ poseban je fenomen ali ne i jedini, koji najbolje ilustruje onu crnogorsku izreku „bolje gram vlasti n`o gram zlata“.

  I, umjesto da uzroke i razloge svoga političkog dezastra traži i analizira u svojoj partiji, odnosno počne od sebe, Cungu je optuživao sve i svakoga kao uzročnike, samo ne svoje negativnosti. To je kao po onoj ulcinjskoj frazi: „…umijesto po magarcu- udara po samaru“, što najbolje ilustruje kasabski politički mentalitet… Da li će Dritan Abazović izdržati sa ovakvim koalicionim partnerima 4 godine ili 4 mjeseci, pokazaće vrijeme.

  Dritan Abazović je već u koalicionom sporazumu sa Novom demokratskom snagom Forca i savezom „Zajedno za budućnost Ulcinja“ naglasio nužnost transparentnog usvajanja opštinskih dokumenata, zaštita prostora Valdanosa i Solane, podnošenja ustavne žalbe zbog granice morskog dobra, donošenje Starteškog plana opštine i formiranje Savjeta za zaštitu i unapređenje lokalne samouprave… Ovo su samo neki aspekti konkretnih zadataka, odredbi i usmjerenja, koje treba sprovesti najmanje u prvoj godini legislature. On sigurno ima u njegovoj viziji strateške planove i projekte za razvoj Ulcinja u roku od četiri godine, (a da ne govorimo o 8 ili 12 godina), i to ne samo teoretski i ideološki, nego konkretno moguće i sprovodljive, uz sve druge sastavne faktore, koje doprinose njihovom realizovanju.

  Najveća prepreka njegovim vizijama, strategijama i planovima mogu da budu prvi i drugi „kapetan“ broda-lokalne vlade, jer će biti teško za njih da progutaju činjenicu da „ih uči“ jedan „Mali Dritan“. Da bar oni znaju bolje od njega, pa nekako, ali u psihi ljudi, koji su ušli u političko kolo i okusili čari i privilegije takvih funkcija, nastaje određena doza političke narcisoidnosti i ubjeđenosti, da bi bez njih svijet propao, ili bi osovina Atlasa prestala da se kreće, tako da u takvoj fobiji počinju da reaguju irealno i uvređeno. Oni su pametniji, oni znaju sve bolje od drugih, oni su nepogriješivi i da ih je sama božja Predodređenost postavila na te fotelje. To bi prouzrokovalo prepreke, kočnice, disharmoniju i prelazak u status quo: ajde Jovo-nanovo..!!!

  Umjesto da se bore, zalažu i naglase primarno konkretne zadatke i mjere njihovog konkretnog sprovođenja, Đeka (specijalno) i Cungu diskutuju i stalno ponavljaju jedno te isto: „predsjednika će, predsjednika ćemo, predsjednik treba, predsjednik će biti, za predsjednika će biti izabran, predsjednika će izabrati članovi partije/a“… Njima je najviše stalo do predsjedničke fotelje i titule, slave i karijere!!! Jer, da nije tako, pametne glave bi izabrale za stratega i predsjednika Ulcinja još pametniju glavu od sebe….da im je stalo do Ulcinja.

  U svakom slučaju, jeste kako jeste i sada treba ova dva kapetana broda-Ulcinj: kapetan posade Đeka, zamjenik kapetana-Cungu da paze da ga ne nasukaju na Đeranski kamen jer ćemo ostati bez njega. To im se neće desiti ako budu slušali i prvog oficira „malog Kapetana-Abazovića!!!

  Sretna vam plovidba!!!!

  Švajcarska, 17.02.16:05

 3. I te kako ima da padne,uzeltio je puno ovaj mali:))

  • Nije mi jasno dje se ” ovaj mali” ogrijesio da je toliko gnijeva izazvao . Jedino što bih ja zamjerio ili bolje reci za čim žalim je surova realnost kojom je prinudjen da i sam bira izmedju dva zla ..ili više njih ..

 4. Zahtjevi i principi koje su Pozitivna CG i Abazovic zacrtali kao ciljeve su vise nego dobri ali pitanje je da li su i ostvarljivi u ovako sacinjenoj koaliciji.
  Ulcinjani vjeruju Abazovicu ali nemaju ‘bas veliko’ povjerenje u ostale konstituente ovog saveza.
  Pozitivna CG je mlada partija i tek treba da jaca.Ruku na srce trenutno na lokalu imaju vrlo neikusne kadrove koji vrlo lako mogu postati lak plijen za stare Vukove kao sto su Djeka i Cungu te njihove partijske masinerije.
  Pritsak ce biti velike na mlada pleca jer su i velike i teske ciljeve zacrtali.
  A sta ako ne krene po planu, ako ne bude iskrenosti u koaliciji i ako se pocne sa politickom trgovinom samo radi opstanka iste ili samo u inat DPS-u?!
  Ko ce najvise izgubiti?

 5. dritana su lansirale kolumne, lansiranje je bilo uspjeshno, vidi se, a kakav ce povratak medju ljude biti vidjecemo..vjerovao sam i ja da on mozhe neshto da uradi sve dok nije jasno bilo koji je njegov cilj, ulazak u politiku kao mlad i perspektivan, ljudi mu vjeruju upravo zbog toga, ali shto se desi, shto dritan do sad uradi za ulcinj..vizije su jedno a mogucnosti neshto sasvim drugo, no da ne duzhim, evo vrijeme ce, koje brzo prolazi, pokazati sposobnost dritanovu, ima shansu..’sve je dobro kad se dobro svrshi’ kako za koga..ne vjerujem u ovu koaliciju-kolotechinu koja ce ulcinj voditi sve dublje i dublje

  • @rade
   Slažem se da Dritan ima težak zadatak, radiće sa ljudima sa kojima je vrlo teško sarađivati i koji samo gledaju kako da svoje ljude postave na funkcije ne bi li lakše kontrolisali stvari a opšti interes im nije bitan. Ali prvi i najvažniji cilj je postignut, DPS je aut. Borba protiv tog zla je uslov za boljitak svih nas, sada ostaje Berane pa PG i nadam se da će to biti početak kraja ove kriminalne organizacije

 6. @Mister NO,
  bojim se da ce se ostati samo na tom cilju ‘DPS-opozicija’ ali shto imamo od toga??, ko je na vlasti bio svih ovih godina..’DPS-opozicija’ je zadovoljenje mnogih koji se osjecaju obespravljeno, ali u cijeloj crnoj gori a ovo u ulcinju gledam samo kao josh liberalniji nachin za lopovluk i ostale kriminalne radnje, vishe bi rekao inat dritanov i zadovoljenje sujete..teshkjo je biti sam protiv svih a u istoj kuci..nema tu srece..e sad kazhesh ‘ radiće sa ljudima sa kojima je vrlo teško sarađivati i koji samo gledaju kako da svoje ljude postave na funkcije ne bi li lakše kontrolisali stvari a opšti interes im nije bitan’.?koja je tu razlika izmedju DPS-a i ovih dritanovih koalicionih partnera, molim te..

 7. @rade
  Zato je Dritan tu kao neka vrsta kontrole i zato će on u ovoj vlasti biti najviše pod lupom jer se od njega očekuje da bude neka vrsta policajca u novoj vlasti. Njih bar neko i može da kontroliše a DPS ne može niko. Evo vidjećemo nakon određenog vremena šta će se desiti.
  I nemamo ništa ako je DPS u opoziciji samo u Ulcinju, al ćemo imati kad budu opozicija u državi. Jer da su sad došli na vlast niko ih nikad ne bi skinuo odatle.

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top