Sunday, January 20 2019
Posljednja vijest

Apel: POMOGNIMO MLADOJ JETI

Jeta DervishiPoštovani prijatelji,
Obraćaju Vam se Merita Čaushi-Derviši i Husejn-Ceno Derviši iz Ulcinja, roditelji tri kćerke: Jete, Fjole i Arite.
Godine 2009. našoj nastarijoj kćerki Jeti, koja je tada imala devet godina, dijagnostifikovan je rak na mozgu. Hitno je prebačena i operisana u Kliničkom centru u Beogradu.
Nakon operacije stvari su se dobro odvijale. Jeta se vratila u školu, a nama se ponovo ukazalo svijetlo na horizontu. Mislili smo da je našoj boli došao kraj.
Ali, ova radost nije predugo trajala. Nakon jedne redovne kontrole, 2013. godine, ljekari su posumnjali da se Jeti povratila bolest i oni su odlučili da se ona opet mora operisati. Na sreću, sumnje su se pokazale neopravdanim, ali druga operacija i komplikacije koje su uslijedile, uzrokovale su da je naša kćerka, danas 18-ogodišnjakinja, od toga dana nepokretna i da diše preko trakeotomije.
Sve ove godine pred našom familijom je bio samo jedan cilj: da snagom volje i ljubavi omogućimo Jeti, u ovim okolnostima, što ljepši život. Nikada nijesmo gubili nadu, nikada se nijesmo predali, uprkos svim barijerama.
Prije nekog vremena, zahvaljujući angažovanju dobrih ljudi, otvorila su nam se vrata bolnice CERENEO, u gradu Vitznau, u Švajcarskoj. Ova ustanova je specijalizovana za neurologiju i rehabilitaciju. Savremenim metodama i programima i najnovijom inovativnom tehnologijom, tu se ovim pacijentima omogućava najveći stepen nezavisnog života. Upravo ono što mi želimo za Jetu: povećanje kvaliteta života.
Ali, došli smo na tačku gdje naša volja i ljubav, koliko god bile velike, nijesu dovoljne. Sada Jeti i nama treba dobrota ljudi spremnih da pomognu.
Rukovodstvo ove ustanove, bazirajući se na detaljnoj liječničkoj dokumentaciji naše Jete, preporučilo je osmonedjeljni boravak. Napominjemo da četvoronedjeljni tretman u Bolnici košta 147.180 švajcarskih franaka, ili 125.105,94 Euro (bez PDV-a).
Mi smo svjesni da je ovo izuzetno velika svota novca, ali smatramo da je to još jedan izazov, koji možemo savladati uz Vašu pomoć.
Zato Vas najljubaznije molimo da Jeti omogućimo život, da Vašom donacijom budete uz nas u ovom teškom periodu koji je pred nama.
Takođe, molimo Vas da se ne ustručavate i da nas kontaktirate za svaku neophodnu informaciju.
Mi, familija Derviši, vam unaprijed zahvaljujemo.
Srdačan pozdrav,
Merita i Husejn-Ceno Derviši

Za donacije iz Crne Gore:

Broj Žiro-Računa:
540-3212371358
Naziv korisnika:
Jeta Dervishi

Za donacije iz inostranstva:

Account With Institution – BIC
OPPOMEPG Erste Bank AD Podgorica, Podgorica, ME
Beneficiary Customer – Name & Addr
(IBAN/ Acc. Number)
ME25540000003212371358
(Name of ben. Customer)
JETA DERVISHI
(Full address of ben. Customer)
PRISTAN BB, 85360 ULCINJ , MONTENEGRO

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top