Thursday, April 25 2019
Posljednja vijest

Bajraktari: CJENOVNIK ZA LEGALIZACIJU NEPRAVEDAN, DACEMO AMANDMANE

 

Omer Bajraktari 2“Odluka o komunalnom opremanju gradjevinskog zemljišta za nelegalno izgradjene objekte koji je predložila lokalna vlast je katastrofalna i diskriminatorska za veliki broj gradjana Ulcinja i to po nekoliko osnova”, ocijenio je predsjednik Opštinskog odbora Građanskog pokreta URA Omer Bajraktari.

Prema njegovim riječima, cjenovnik koji će se naći na sjednici opštinskog parlamenta u ponedjeljak 29. oktobra je jako štur i paušalan, jer u konkretnom slučaju ne pravi nikakvu razliku u cijeni legalizacije izmedju jedne porodične kuće od, na primjer, 150 m2 i jednog hotela ili velike kuće sa 30 apartmana ili pak od jedne zgrade za prodaju stanova.

“Očigledno da je namjera da na neki način oni ljudi koji su bilo primorani da grade na divlje da bi riješili stambeno ili egzistencijalno pitanje treba da podnesu najveći teret što nije ni moralno niti normalno”, rekao je on i dodao da je i zonska podjela upitna jer, na primjer, imamo turističke naselje i golf terene u četvrtoj zoni, što je apsurdno.

Bajraktari je kazao da će URA djelovati amandmanski na ovu odluku i “pokušati da na taj način ispravi veliku nepravdu koju ova lokalna vlast priprema gradjanima Ulcinja”.

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top