Monday, March 30 2020
Posljednja vijest

Bajraktari: NOVI CJENOVNIK MORSKOG DOBRA JE PLJACKA

Omer BajraktariPredsjednik ulcinjskog odbora URA i odbornik u lokalnom parlamentu, Omer Bajraktari, kazao je da je novi cjenovnik Morskog dobra nova organizivana pljačka za građane i privrednike.
“I ako se ne treba čuditi nijednoj odluci ili nijednom postupku koji dolazi iz JP za upravljanje morskim dobrom, ovoga puta su nadišli sebe. Takva je odluka o novom cjenovniku koji je usvojio

Upravni odbor na sjednici održanoj 08.01.2019. godine”, rekao je Bajraktari.

On je kazao da “osim propisane pljačke, treba naglasiti i to da korisnicima Morskog dobra po raznim osnovama, novi cjenovnik nije dostupan i da se, ukoliko žele doći do njega, moraju služiti institutom za slobodan pristup informacijama.”

“Podsjetiću da će se novi cjenovnik primjenjivati u narednih 5 godina. Nema veće netransparentnosti nego kriti cjenovnik od građana i privrednih subjekata koji uredno pune budžet ovog preduzeća. Pošto je to odraz i dokaz velikog nepoštovanja, bezobrazluka i bahatosti prema građanima i privrednicima koji finansiraju Morsko dobro i preko čijih leđa menadžment uzima plate koje prelaze cifru od 2.000 eura na mjesečnom nivou. Pritom, investicija makar u Ulcinju nema, a i kad ih je bilo, rađene su pogrešno, kao na primjeru Lučice “Kacema”, rekao je Bajraktari.
On je istakao da, što se samog cjenovnika tiče, “on liči na neku organizovanu zakonsku pljačku, koja se teško može dovesti u vezu sa zdravim razumom”.

“Ogromno povećanje osnovne cijene zakupa i povećanje po kvadratu za neke kategorije objekata za po nekoliko puta je sramno i pokazuje da ljudi koji sjede u udobnim foteljama, nemaju osjećaj za realnost. Zaboravljaju koliko je teško zaraditi novac u privatnom sektoru. Nakon što je novim Zakonom o finansiranju lokalne samouprave oduzeta mogućnost vraćanja stedstava iz MD, to direktno znači da će Opština Ulcinj izgubiti preko 7 miliona eura u narednom petogodišnjem periodu, što je skandalozno i neka služi na čast partijama iz Ulcinja koje herojski podržavaju ovakvu destruktivnu politiku prema svom gradu. Stoga se ne treba čuditi ni „velikim“ investicijama od strane Morskog dobra u Ulcinju. Za 20 godina nijesu htjeli da naprave jedan vez za jednu barku, koji bi bio funkcionalno makar i za jedno godišnje doba. A da ne govorimo kako su zarobili atraktivne lokacije na kojima se umjesto luksuznih hotela nalaze makadamski parkinzi”, zaključio je Bajraktari.

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top