Wednesday, September 30 2020
Posljednja vijest

Bajraktari o najavi novog zaduzivanja Opstine: SVAKU KRIZU DUPLO OSJECAMO

Omer Bajraktari 1Predsjednik ulcinjske URE Omer Bajraktari izjavio je da je novo zaduživanje Opštine Ulcinj logičan slijed sadašnje situacije.

“To se radi kako bi se prikrio nerad i nadomjestili neki prihodi koji će izostati. Sumnjam da će u ovo vrijeme lokalna vlast poboljšati rad na smanjenju poreske evazije u Ulcinju što znači da će u kriznim vremenima oni koji su navikli da ne izmiruju obaveze prema Opštini nastaviti takvu nekažnjivu praksu, dok će uredne platiše platiti cijenu krize”, rekao je on “Danu”.

Bajraktari smatra da ako bude došlo do novog zaduženja taj novac neće biti iskorišćen na pravi način. “Samo jedna informacija najbolje ilustruje rad velike koalicije zadnjih četiri godine: za vrijeme mandata Nazifa Cungua i Ljora Nrekića uzeto je 4,25 miliona eura kredita i prodato je zemljište u vrijednosti od 4,5 miliona eura, što znači da smo imali skoro devet miliona vanrednih prihoda, a da građani i opština nijesu imali nikakve benefite od toga. Dok ne budemo uspostavili pravilan i funkcionalan sistem obračunavanja i naplate javnih prihoda u Ulcinju i u javnim preduzećima, put do ekonomskog razvoja će biti sve dalji i dalji, pa i svaku krizu, kao ovu, osjetićemo u duplom obimu”, istakao je on.

 

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top