Thursday, November 21 2019
Posljednja vijest

Bajraktari: POLUOSTRVO SUKA VRATITI U VLASNISTVO OPSTINE

 

Omer Bajraktari 2Izjava za javnost predsjednika Opštinskog odbora Građanskog pokreta URA Omera Bajraktarija.

Nakon što je 2015. godine počela izgradnja stambene zgrade za 13 porodica koje su živjeli u barakama na poluostrvu Suka, danas je konačno okončan taj proces i sve porodice su dobile stanove u okviru stambene zgrade. Radi tačnog informisanja javnosti, u odnosu na saopštenje Morskog dobra, treba dodati da je Opština učestvovala u toj investiciji sa zemljištem, ali i naknadom za komunalno uredjenje. Ali, to je manje bitno.

Najbitnija stvar, ali i opštepoznata, jeste da se “Morsko dobro” i za ovu lokaciju pokazalo kao loše rjesenje. Naime, svi znamo da već 15 godina čekamo famoznu investiciju na tom lokalitetu. Takodje znamo za fantomsku valorizaciju tog lokaliteta firmi koja nema nikakve reference. Takodje, još čekamo na zvaničnu potvrdu da je taj štetan ugovor raskinut.

Poluotrvo Suka treba vratiti Ulcinju kako bi opštinski parlament odlučio način valorizacije tog lokaliteta. Siguran sam da Opština ne bi bila neodgovorniji vlasnik tog lokaliteta od Morskog dobra. Vrijeme je da Opština Ulcinj postepeno počne da raspolaže svojim resursima kako bi ih stavila u funkciju razvoja, a ne zarobila kao Morsko dobro.

Za početak, Opština mora da traži od nadležnih institucija da se taj lokalitet ustupi Opštini na raspolaganje i privođenje namjeni u funkciji razvoja Opštine.

Mi iz GP URA ćemo svakako u narednom periodu predložiti Skupštini da se u tome raspravlja i time i zvanično inicirati taj proces.

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top