Tuesday, June 19 2018
Posljednja vijest

BAJRAKTARI: REKORDAN BROJ NEZAPOSLENIH, VLAST CUTI

 

image1 (32)Da je ekonomska i razvojna politika vladajuće koalicije prema Ulcinju doživjela krah, svima je jasno. Nema parametra ili indikatora koji, nažalost, ne potvrđuje ovu tezu.

Najsvježiji podatak koji govori o tome jeste broj nezaposlenih lica u Ulcinju, koji je dostigao rekord od 1.868 nezaposlenih. A to predstavlja skoro 30 odsto ili jednu od najvećih stopi u cijeloj državi. Poređenja radi, to je 15 % više nego u istom periodu prošle godine!

Nije potrebna prevelika pamet kako bi se objasnili razlozi i odgovorni za ovakvo stanje koje vlada u Ulcinju. Ali, poražavajuće je da danas, i pored svega što se dešava sa ovom gradom, stranke koje imaju sjedište u Ulcinju slijepo i odlučno podržavaju ovu DPS politiku koja kontinuirano i sistematski uništava ovaj grad.

Priznajemo da morate biti veliki patriota i progutati činjenice da imate ubjedljivo najmanji indeks razvijenosti od svih opština na Primorju, rekordnu stopu nezaposlenosti, uništenu hotelsko-turističku privredu, runiniranu Solanu, male ili nikakve investicije iz državnog ili lokalnog budžeta, plansku divlju gradnju, zarobljene maslinjake, nikakve investicije u obrazovanje ili rekonstrukciju međunarodnog putnog pravca Ulcinj – Sukobin, dužine 25km, koja traje više nego izgradnja jednog autoputa, itd..

Sve su ovo činjenice koje niko ne može da ospori, ali se slijepo prećutkuju zbog sitnih ličnih interesa. A sve ovo rezultira stvaranjem izgubljenih generacija i emigriracijom, procesi koji se, bez dileme, odvijaju velikom brzinom.

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top