Sunday, April 5 2020
Posljednja vijest

Bajraktari: VLADA IGNORISE ZAHTJEVE GRADJANA ULCINJA

valdanos-avgust-2014-javna-rasprav

U našu redakciju stigla je izjava za javnost predsjednika Opštinskog odbora Građanskog pokreta URA Omera Bajraktarija.

Stvarno je nevjerovatan odnos koji iskazuje Ministarstvo uređenja prostora i turizma prema prostornom planiranju odnosno prema Prostrno-urbanističkom planu Opštine Ulcinj i zahtjevima naših građana.

Jer, čitav ovaj proces se odvija pod sumnjivim okolnostima i daleko od toga da ispunjava bilo kakve kriterijume transparentnosti. Tome i aktuelna lokalna vlast daje punu podršku.

Samo jedan primjer ću navesti, a odnosi se na Valdanos. Prije dvije godine je održana javna rasprava u sali Opštine Ulcinj pred ogromnim brojem građana na kojoj je predstavljeno rješenje za Valdanos, kojim je bilo predviđena gradnja samo na Mendri.

Nakon toga Skupština opštine Ulcinj je jednoglasno usvojila zaključak kojim se od obrađivača plana i Ministarstva traži da se u čitavoj uvali uopšte ne predvidi bilo kakva gradnja. A sada, putem prijedloga plana, nam se servira rješenje koje je 10 puta štetnije nego ono što nam je bilo predstavljeno na javnoj raspravi iako smo tražili nešto sasvim suprotno.

I što je još gore, Opština je u 90% saglasna s ovim!?

One comment

  1. Gospodine Barjaktari, inače najveći domet je ovaj nejasan članak. Ostavite Valdanos za rješavanje u budućnosti. Klasičan spin je pominjanje Vladanosa a niko ne pominjen osnovi problem, nesposobnost lokalne samouprave da riješi problem parkinga i javnog prevoza i da nekako privolimo goste da ponovo dođu. Ja nisam glasač DPS, jer i kod njih je neopisivi lopovluk.

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top