Sunday, September 27 2020
Posljednja vijest

Beci: NIJEDNO ZAPOSLJENJE U SKLADU SA ZAKONOM NECE BITI ODBIJENO

Safet BeciU našu redakciju stiglo je saopštenje funkcionera Građanskog pokreta URA i pomoćnika sekretara za finansije sa posebnim ovlašćenjima Safeta Becija, koje prenosimo u cjelosti. 

Povodom sve učestalih širenja dezinformacija i manipulacija od strane lokalne vlasti u vezi zapošljavanja radnika na određeno i neodređeno od strane opštine Ulcinja želim da kažem sledeće:

Sa moje strane, kao pomoćnik sekretara za finansije sa posebnim ovlašćenjima, nijedno zapošljavanje neće biti odbijeno ako je u skladu sa zakonom i u interesu opštine Ulcinj. Zapošljavanje sa unaprijed pravljenim spiskovima i bez konkursa nisu u skladu sa zakonom i neće biti odobrena. Takođe, želim da naglasim da iako nije moja obaveza, urgirali smo kod Ministartva finansija za davanje saglasnosti za 11 turističkih inspektora i 10 vatrogasaca, što će i biti odobreno. Na taj način smo pokazali jasnu volju da se turistička sezona odvija u najboljem redu, i pored činjenice da nismo dio vlasti.

Siguran sam da i samozvani promoteri zakonitosti i transparentnosi veoma dobro znaju ove činjenice, i da zbog nedostataka rezultata u radu i manjak sopstvenih argumenata želje da svoju odgovornost prebace na nekog ko ima samo funkciju kontrolora što se kosi sa zdravom logikom. Ali to je jedini njihov atribut da za sopstveni neupjeh krive drugog. Tako je i bilo u dosadašnjih 5 godina provedene u lokalnoj vlasti,  4 godina u državnoj vlasti, nisu u stanju da riješe nijedan problem a uvijek im je neko drugi kriv za sopstvene neuspjehe.

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top