Tuesday, December 1 2020
Posljednja vijest

Beci: USPJEH U SLUCAJU “K 1” JE DOKAZ KAKO TREBA RADITI

 

Safet BeciSaopštenje GP URA, koje potpisuje funkcioner te stranke Safet Beci.

Pozdravljamo rješenje Privrednog suda o povlačenju tužbe u „slučaju K 1“. To je konačno jedna od rijetkih dobrih odluka sudskih vlasti u odnosu na opštinu Ulcinj.

Mislimo da ipak treba reći da su se, iako se radilo o veoma velikom sporu, ranije vlasti prema njemu odnosile na indolentan način. Neke su čak smatrale da je taj predmet izgubljen i 10,5 miliona eura računale u dug!?

Našim ulaskom u vlast, u februaru 2014. godine, došlo je do kvalitativnog zaokreta. Prikupljali smo dokumenta koja su godinama stajala po hodnicima Opštine, išli do Prištine, angažovali advokate. Naš poslanik Dritan Abazović je sa svojim kolegama iz Ulcinja takođe dao značajan doprinos: držao konferencije za štampu tim povodom u Skupštini Crne Gore, pisao predsjedniku Privrednog suda, prisustvovao suđenjima. Sa čitavim slučajem upoznali smo domaću i međunarodnu javnost.

Zato smo uvjereni da je ova odluka Privrednog suda dokaz da se ogromnom voljom, angažovanjem i znanjem uvijek postižu dobri rezultati u javnom interesu.

Ovo je prva velika pobjeda i sigurni smo da se samo na ovaj način može uspjeti i u procesu usvajanja Prostornog plana, u skladu sa jednoglasno usvojenim zaključcima Skupštine opštine, te odbrane Valdanosa i Solane od projektovane betonizacije.

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top