Wednesday, December 12 2018
Posljednja vijest

Blazic: ULCINJ JE DANAS NAJSIROMASNIJA PRIMORSKA OPSTINA

Djordjije BlazicInteresi građana ne mogu da dođu na red od partijske politike, te stoga politizacija državnih institucija i javnih službi na svim nivoima mora biti zaustavljena, poručio je kandidat za predsjednika Đorđije Blažić.

On je sa timom posjetio Ulcinj u okviru predsjedničkog karavana, tokom kojeg će u narednom periodu, u svim crnogorskim opštinama, biti promovisane aktivnosti njegove kampanje “Biraj pravdu”.

Partitokratija je, kazao je on, osiromašila cijelu državu.

“Ulcinj je tako danas najsiromašnija primorska opština, iako bi, kad uzmemo u obzir resurse kojima raspolaže, morao biti jedna od najbogatijih. Privredno propadanje grada je usko vezano sa divljim privatizacijama. Rasprodavalo se po niskim cijenama, bez ispunjavanja ugovornih obaveza o ulaganju”, rekao je Blažić.

On je podsjetio da je Ulcinj prije 30 godina imao više hotela nego danas. Dodao je da pitanje vlasništva nad Solanom mora biti riješeno, te da mora biti pokrenuta održiva proizvodnja koja je osigurati održivi razvoj, čime će biti očuvan i biodiverzitet. Niska stopa nezaposlenosti je za Blažića jedan od najvećih problema ulcinjske opštine, pa i Crne Gore.

“Posebno među mladima, koji napuštaju Ulcinj, često i Crnu Goru. Najveći broj njih se nikada ne vraća u Ulcinj. Zapošljavanje mladih je stoga uslov opstanka kako grada, tako i države. Crna Gora će izgubiti gotovo petinu stanovništva u narednih nekoliko decenija”, rekao je Blažić, dodajući da su svi problemi zapravo u suštini “institucionalni”.

“I zato birajte promjenu. Izaberite pravdu”,poručio je on.

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top