Wednesday, May 27 2020
Posljednja vijest

“Bojana” i “Zeleni korak” pisali Djeki: SAMO CISTI ULCINJ JE LIJEP

Čelnici nevladinih organizacija “Bojana” i “Zeleni korak”, Mahmut Karastanović i Dželal Hodžić, uputili su predsjedniku opštine Ulcinj Fatmiru Đeki pismo sljedeće sadržine.

“Imajući u vidu činjenicu da je turizam najvažnija privredna grana Ulcinja koja, pored ostalog, pretpostavlja i visok nivo ambijentalne kulture i eliminisanje ekoloških problema, a suočeni sa vremenskim periodom, upućujemo Vam Apel da se hitno –mjeseci mart-april 2015, organizuje nekoliko akcija čišćenja na cijeloj teritoriji naše opštine uz učešće svih društvenih struktura kako bi što spremnije dočekali turističku sezonu.

Mnogobrojne veće ili manje deponije raznog otpada od Bojane, zaleđa Velike plaže, Štoja, Port Milene, Ulcinjskog polja, Borove šume, naselja Liman, Bijela gora, Bratica, Kruče, Medjurečki i Vladimirski potoci i sada pružaju sumornu sliku naše nebrige o prostoru. S tim u vezi, predlažemo hitan sastanak svih struktura u opštini na čelu sa Vama kako bi sačinili i usvojili Akcioni plan pripreme turističke sezone za oblast čistoće, jer samo čisti Ulcinj može biti lijep i turistički privlačan Ulcinj.

Napominjemo da će NVO “Zeleni korak” i UBA-RDA i Ronilački klub “Dolcinium”, u okviru projekta Bojana tour, u periodu mart-april organizovati akcije čišćenje podmorja počev od ušća – delte Bojane do naselja Liman i tako dati doprinos opredjeljenju i promociji razvoja turizma u sadejstvu sa prirodom na teritoriji opštine Ulcinj.

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top