Monday, March 25 2019
Posljednja vijest

Bojanic: SOLANA DA PROIZODI, MASLINE DA SE VRATE

Mladen BojanicPredsjednički kandidat Mladen Bojanić posjetio je u ponedjeljak Ulcinj. On je, kako se navodi, zajedno sa građanima posjetio Solanu i Valdanos.

Kako se ističe u saopštenju, Bojanić je u razgovoru sa mještanima kazao da će se, kada postane predsjednik, boriti da građani Ulcinja ostvare pravo povraćaja svojih maslinjaka i zemlje koja im je bespravno oduzeta.

“Solanu treba otrgnuti iz ruku tajkuna i ponovo je vratiti u funkciju. Jedino ponovno otvaranje fabrike donosi mogućnost da očuvamo biodiverzitet u našoj državi”, rekao je Bojanić.

“Kao predsjednik boriću se protiv nepravdi ucenjenih građanima Crne Gore, ali ću se isto tako boriti i protiv nepravednih i štetnih privatizacija”, naglasio je Bojanić.

“Odnos vlasti prema stanovnicima Ulcinja, kao i u ostalom i prema svim manjinama u Crnoj Gori je poražavajući ako imamo u vidu da godinama ne mogu ostvariti svoja prava I puni ekonomski potencijal”, kazao je Bojanić.

Bojanić je dodao i da nije riješeno pitanje Morskog dobra, obrazovanja na manjinskim jezicima, zastupljenosti u državnoj upravi, ali i pitanje emigracije koja je ogromna na ovom području.

On je kazao i da je razvojni potencijal Ulcinja nevjerovatan i da je veliki paradoks što je Ulcinj sa toliko resursa sa kojima raspolaže najsiromašnija opština na primorju.

“Ulcinj vidim kao lokomotivu razvoja turizma i grad koji će postati regionalni centar za posjetioce iz inostranstva”, kazao je Bojanić.

“To moramo promijeniti zajedno”, naglasio je Bojanić.

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top