Tuesday, December 1 2020
Posljednja vijest

Budva: ZA NOVU I BOZIC OCEKUJU 100.000 GOSTIJU

Za predstojeće novogodišnje i božićne praznike Turistička organizacija Budve očekuje da će boraviti najmanje 100.000 gostiju na Budvanskoj rivijeri iz Srbije, Bosne i Hercegovine BiH, Hrvatske, Albanije, Italije, Rusije… Očekivani turistički promet dostići će prošlogodišnjih dva miliona eura, piše Pobjeda.Trodnevne koncerte ispred zidina Starog grada, kako se očekuje, pratiće najmanje 30.000 ljudi.

U hotelu „Palas“ u Petrovcu Novu godinu će po tradiciji dočekati 500 gostiju.

Elitni hoteli sa četiri i pet zvjezdica najavljuju solidne cijene dočeka Nove godine koje se tek utvrđuju, a raspolažu i modernim smještajnim kapacitetima i spa centrima koji postaju sve popularniji.

Turistima, kojima je gastronomija na prvom mjestu, nudi se u Budvi poznata novogodišnja primorska trpeza. Cijene hrane se u prazničnim danima neće mijenjati, u odnosu na cijene koje važe tokom cijele godine, kažu ugostitelji.

Zdravko Čolić, Dino Merlin, Željko Joksimović, Severina, Tereza Kesovija, Sergej Ćetković, Vesna Zmijanac, Jelena Rozga samo su neka od imena koja će nastupiti u najluđoj noći u metropoli crnogorskog turizma.

Za doček Nove godine na velikoj bini na gradskom trgu ispred zidina Starog grada nastupiće vodeća bosanska zvijezda Dino Merlin. Prije njega iste večeri nastupiće grupa “Perper”.

Novogodišnji program, koji potpisuje TO Budve i Opština Budva koje su izdvojile po 70 hiljada eura, dok će cjelokupni program koštati 200 hiljada eura počinje 29. decembra dječijim programom – predstavom “Minja Subota i tajni agenti” sa Leontinom Vukomanović i Tijanom Dapčević.

U večernjem programu, 30. decembra ispred zidina nastupiće Jelena Rozga i Vanja Radovanović.

Prve noći 2014., tačnije 1. janura u podnevnim satima  biće organizovan popodnevni koncert klasične muzike u izvođenju “Mediteranskog revijskog orkestra pod dirigentskom palicom Radovana Papovića.

Iste večeri na trgu nastupiće i Željko Joksimović, Bajaga i instruktori i budvanski bend Bitter Sweet.

Ove godine glavna zvijezda programa u hotelu Palas je Zdravko Čolić koji će nastupiti 31. decembra, a  goste će zabavljati i folk pjevačica Vesna Zmijanac.

Prvog  janura goste hotela zabavljaće mladi folk pjevač Adil, kao i  Jelena Rozga.

Palas već tradicionalno organizuje 2. janura “Paštrovsko veče”, kada će nastupiti hrvatska legenda Tereza Kesovija.

U bečićkom elitnom hotelu “Splendid” zvijezda novogodišnjeg programa je atraktivna Severina.

Za novogodišnje praznike u ovom hotelu nastupiće i pop pjevač Petar Grašo.

Ništa manje atraktivan program je i u bečićkom hotelu ” The Queen of Montenegro”, gdje će nastupiti najpopularniji crnogorski pop pjevač Sergej Ćetković i Goca Tržan.

Promotivne aktivnosti novogodišnjeg dočeka 2014. u Budvi su u toku.

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top