Friday, May 29 2020
Posljednja vijest

Canka: VISE LJUBAVI, SRECE I ODLUCNOSTI U 2017. GODINI

 

Mustafa CankaIstorija je potvrdila dvije stvari. Sreća je ključni faktor u životu pojedinca i sudbini jedne zajednice. Bogati, zdravi, uspješni, pametni – ništa to ne znači bez sreće. Prije 103 godine nijesu je imali putnici Titanika. Druga konstantna je da društva koja koriste previše svojih resursa počinju da propadaju upravo u trenutku kada su na vrhuncu.

Dakle, da bi jedna zajednica bila uspješna mora imati sreće i jasnu viziju razvoja koja mora biti bazirana na održivosti i odgovornosti prema njenim resursima i budućim generacijama. Znano je takođe da se u normalnim vremenima može i pričekati sa nekim odlukama, a da se ništa značajnije ne dogodi. No, u kriznim vremenima, kao što je to sada, sposobnost odlučivanja je presudna.

Brzo treba nalaziti rješenja i to pred očima javnosti. Istina je: mnogo su potencijalni investitori nama bola, jada i poniženja zadali, posebno radnicima porušenih hotela, Solane, Građevinskog, Ultepa… ali ne smijemo se mi ponašati na isti način. Srce nam mora biti vruće, ali ne i pamet! Jer, kako je krenulo, još najmanje tri godine mi nećemo imati nijedan jedini veliki hotel u gradu!?

Pa, gdje će ovi ljudi raditi, kako će se uopšte razvijati Ulcinj? Što je sa investicijama u poljoprivredu? Na agraru i turizmu i njihovom uvezivanju mora počivati cjelokupan razvoj opštine.

Preuzimanje odgovornosti srž je izvršne vlasti. I da to, prije svega, bude transparentno, uključivanjem svih djelova društva, utemeljeno na stručnim kriterijumima. Samo otvaranjem prostora ukupnom potencijalu, ne svodeći ga na političke opcije, ovaj grad može napraviti stvarne pomake.

A nama, sada i ovdje, treba ne samo olako obećana brzina, već se kvalitativne promjene moraju osjetiti u stvarnom životu. Moraju se emitovati pozitivne vibracije, širiti optimizam, koristiti snaga medija, a ne stalno pričati o dugovima i teškoćama. Vrijeme isuviše brzo curi, nepovjerenje narasta, Ulcinjana je sve više po bijelom svijetu nego u njihovom gradu!

A Ulcinju, ipak, najviše nedostaje ljubavi!

U svakom slučaju, mnogo sreće i sve najljepše u Novoj 2017. godini svim građankama i građanima Ulcinja, ma gdje bili, želim Vam u u ime redakcije Portala Ul-info i u svoje lično ime!

One comment

  1. Srećna Nova godina, pa da se u ovoj 2017. godini, u Ulcinju, ponešto i desi, osim tradicionalnog podizanja kaldrme s proljeca.

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top