Wednesday, December 12 2018
Posljednja vijest

CdM: ULCINJANIN U CRVENOM KOMBIJU PUTUJE DO VIJETNAMA

Stefan MarkovicUlcinjanin Stefan Marović (29) odlučio je da “začini” život ludom avanturom kupivši kombi sa kojim se uputio, vjerovali ili ne, u daleki Vijetnam.

Stefan je iz rodnog Ulcinja na put oko svijeta krenuo prije desetak dana, a budući da sa svojim crvenim četvorotočkašom plijeni pažnju brojnih Podgoričana CdM je kontaktirao ovog avanturistu koji nam je ispričao kako se odlučio da krene na putovanje života.

“Avanturista sam u duši i mnogo volim da komuniciram sa ljudima. Privlače me druge kulture i upoznavanje istih pa je to glavni razlog zbog kojeg sam krenuo na ovo putovanje”, započinje priču naš sagovornik.

Stefan je sa crvenim hipi kombijem prvobitno bio “nastanjen” na parkingu blizu Njegoševog parka, a pošto ga danas nijesmo tamo zatekli ovaj avanturista kaže da svaki dan mijenja mjesto boravka. Tako je danas na Starom Aerodromu.

“Krenuo sam prije deset dana iz Ulcinja i još sam ovdje tako da ni sam ne znam kad ću krenuti put Vijetnama. Sve se odvija polako, nigdje ne žurim”, otkriva ovaj Ulcinjanin.

Stefan se inače profesionalno bavi kajt surfingom, a kako kaže, klima u Vijetnamu je idealna za tu vrstu sporta pa će u ovoj dalekoj zemlji još više usavršiti vještine.

“Osim kajt surfingom bavim se i izradom namještaja i raznih figura od drveta. Smatram to nekom vrstom umjetnosti i to me mnogo privlači”, navodi on.

Naš sagovornik u najistočniju zemlju Jugoistočne Azije ide sa Folksvagenovim kombijem T3 koji se inače proizvodio od 1979. do 1992. godine.

“Kupio sam ga ovdje u Podgorici, a za dizajn sam naravno zaslužan ja. Malo sam ga oslikao i doradio, tako da je unutra u potpunosti opremljen sa krevetom i ostalim inventarom isto kao kod kamp kućice”, dodaje Stefan.

Prema njegovim procjenama, putovaće otprilike dva do tri mjeseca. Saputnika trenutno nema, ali ne isključuje da ih neće biti.

“Moji saputnici mogu biti svi dobri ljudi koji mi se nađu na putu”, izričit je naš avanturista.

Poručuje svima koji žele da se usude na ovakav korak da ne odustaju od svojih snova i da žive život punim plućima.

“Volite život i volite sve što vas inspiriše. Jako je bitan prvi korak, a kada probijete led sve ostalo ide glatko”, zaključuje Stefan.

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top