Thursday, April 25 2019
Posljednja vijest

CEDIS: U APRILU REMONT CETIRI TRAFOSTANICE U ULCINJU

 

CEDIS logoIz Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS) je saopšteno da je započeo redovni godišnji remont trafo-stanica na Crnogorskom primorju, Cetinju i Podgorici u cilju pripreme objekata i mreže za ljetnju turističku sezonu, kada usljed povećanja potrošnje dolazi do značajnog opterećenja distributivnog sistema.

Navodi se da je za prvu polovinu aprila planiran remont četiri 35/10 kV trafostanice u Ulcinju. Takođe, neposredno pred početak sezone ekipe će obići sve trafostanice na primorju, biće aktivirana rashladna oprema za energetske transformatore i urađeno podešavanje termičkih zaštita, radi prilagođavanja ekstremno visokim temperaturama i opterećenjima“, naveo je Ivan Brajović, šef službe za održavanje trafostanica 35/x kV i kablova.

Dežurne ekipe su tokom sezone konstantno u pripravnosti i u rekordnom roku intervenišu u slučaju problema u napajanju, dodao je Brajović.

U martu će biti započete i aktivnosti na remontu dalekovoda 35kV naponskog nivoa, u okviru kojih će do kraja maja biti remontovano preko 155 km vodova na području primorskih opština. Ni ovi radovi neće imati većeg uticaja na prekide u napajanju naših korisnika.

Priprema za ljeto obuhvata i obilazak (revizija) i remont mreže i objekata nižeg naponskog nivoa, koje će u primorskim opštinama biti završene pred sezonu.

Prema preliminarnim projekcijama CEDIS će za ovogodišnju pripremu objekata i mreže (Podgorica, Cetinje i primorske opštine) za ljetnju turističku sezonu izdvojiti oko milion eura.

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top