Friday, June 22 2018
Posljednja vijest

Cekajuci prvi talas turista: PARKING MJESTO KAO DOBITAK NA LUTRIJI

 

Mustafa CankaZa desetak dana Ulcinj će posjetiti prvi veći talas turista u ovoj godini. Postalo je, naime, uobičajeno da za prvomajske praznike na ulcinjsku rivijeru dođe značajan broj gostiju iz regiona.

Riječ je, uglavnom, o dobrostojećim turistima, a kako su putevi na Kosovu i u Albaniji izuzetno kvalitetni, oni dolaze sopstvenim automobilima.

Iz iskustva znamo da već tada u gradu, a posebno na Pristanu, imamo saobraćajni haos. Neki gosti su nalaženje slobodnog mjesta za parkiranje uporedili sa – dobitkom na lutriji!?

Sasvim je izvjesno da će se ta praksa nastaviti i ove sezone. Jer, i pored svih saznanja i potreba, u ovom gradu nema novih parking mjesta i garaža. Degutantno je spominjati famozni „Parking“ kod Hollegra.

U centru grada je problem sa parkiranjem i pazarnim danima. Jer, geografija grada je naprosto takva, broj automobila domicilnog stanovništva se stalno povećava, a da se ne govori o povećanju broja novih kreveta. Tako da će sve to dodatno opreretiti ionako preopterećenu infrastrukturu, podsticati nervozu i mještana i naših gostiju i umanjivati turistički imidž Ulcinja.

A to nam nipošto ne treba. (M.C.)

2 comments

  1. Pijacu pod hitno treba izmjestiti sa trenutne lokacije, u sred zime se stvaraju guzve jer auta staju na sred ulice dok istovaraju robu za prodaju. Pravo ruzna slika grada, treba naci adekvatnu lokaciju a taj prostor iskoristiti pametnije.

  2. Samo parking servis i veca kontrola za nepropisno parkiranje,pa ce prodat visak auta

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top