Thursday, January 28 2021
Posljednja vijest

CGO: OD CETVRTKA „FESTIVAL UBRZAJ“

Ubrzaj 2020Uskoro počinje XI izdanje Crnogorskog festivala filma o ljudskim pravima UBRZAJ, u sada već tradicionalnom terminu od 10. do 14. decembra 2020. godine, a koji će zbog pandemije COVID19 ove godine biti u online izdanju na sajtu www.ubrzaj.me.

Ovo izdanje će se održati uz podršku Ambasade Kraljevine Holandije i njemačkog foruma ZfD. Medijski pokrovitelji Festivala su javni servis Radio-televizija Crne Gore (RTCG) sa portalom RTCG.me, kao i nezavisni dnevnik i portal Vijesti i TV Vijesti. Dodatno, medijsku podršku pružaju portal CdM, Radio Berane i Radio Kotor. Naši partneri su Sarajevo Film Festival (SFF) iz Sarajeva, Međunarodni festival dokumentarnog filma Beldocs iz Beograda i Crnogorska kinoteka. Podsjećamo da je Crnogorski festival filma o ljudskim pravima UBRZAJ član međunarodne Mreže filmova o ljudskim pravima.

Crnogorski festival filma o ljudskim pravima UBRZAJ doprinosi razvoju svijesti o značaju ljudskih prava i stvaranju harmoničnog odnosa među različitima po bilo kojem osnovu. Kroz medijum filma gledaoci na emotivan i sugestivan način proživaljavaju lične priče onih koji su žrtve kršenja ljudskih prava, ali i žilavi borci za promjene, što doprinosi razumijevanju osjetljive tematike ljudskih prava, drugosti u našim društvima i životima, kao i značaju građanskog aktivizma.

Na repertoaru XI Festivala UBRZAJ crnogorska publika će imati priliku da premijerno gleda snažne i motivirajuće filmove najnovije produkcije, a koji su već uspjeli da se pozicioniraju na prestižnim festivalima i dobiju brojna priznanja.

Sva uputstva za gledanje filmova biće na sajtu www.ubrzaj.me. Takođe, u prilogu možete pronaći program Festivala.

Moto ovogodišnjeg Festivala UBRZAJ je POD MASKOM i nadamo se da ćete sa nama gledati nevjerovatne  filmove koji otkrivaju značaj ljudskog dostojanstva i snagu koju svako od nas ima u sebi.

Centar za građansko obrazovanje (CGO)

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top