Monday, August 3 2020
Posljednja vijest

CGO: ZA GRADJANSKI AKTIVIZAM NAGRADJENA ZENEPA LIKA

CGOEkološka aktivistkinja Zenepa Lika, Centar za proučavanje ptica (CZIP) i doktor Milena Popović Samardžić dobitnici su nagrada Centra za građansko obrazovanje (CGO) za afirmaciju ljudskih prava i građanskog aktivizma u okviru 10. Festivala filma o ljudskim pravima “UBRZAJ“.

Lika je zahvaljujući se na nagradi na crnogorskom i albanskom jeziku rekla da želi da podijeli nagradu sa svim slobodnim i aktivnim građankama i građanima Crne Gore koji nijesu u žiži javnosti, ali su aktivni, i na svoj način biju bitku za bolji i humaniji svijet.

“Za zdravu životnu sredinu oni ne zatvaraju oči pred nepravdom, dižu glas i ukazuju na ljudska prava, koja su univerzalna prava, pa i ovdje kod nas u Crnoj Gori”, istakla je ona.

Lika smatra da se slobodan duh širi. “Ima nas svakim danom više, i nadam se da će nas svake godine sve više biti, jer je od vitalnog značaja. Mi smo građani ti koji mogu mijenjati svijest na bolje. Samo uz aktivno građanstvo, možemo odbraniti univerzalne vrijednosti, ljudska prava, pravo na životnu sredinu i zaštitu prirode. Vjerujem u našu snagu”, poručila je ona na dodijeli nagrada u Crnogorskom narodnom pozorištu.

 

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top