Thursday, April 25 2019
Posljednja vijest

CUCA: ”NAMETNITE NAM ODGOVORNOST ZA RAZVOJ ULCINJA”

Arsim Cuca, Socialdemokratet, SDKvalitetna saobraćajna i komunalna infrastruktura su preduslov ekonomskog razvoja Ulcinja, koji bitno utiče na kvalitet života naših sugrađanki i sugrađana, a bez čega ne možemo očekivati ulaganja domaćih i stranih investitora.
U tom smislu, Socijaldemokrate će se posebno zalagati za završetak rekonstrukcije treće faze puta „Sukobin“ – Ulcinj, koji je od izuzetnog značaja prvenstveno za stanovnike Vladimira, ali i Ulcinja, imajući u vidu činjenicu da je riječ o tranzitnom putu, preko kojeg u Ulcinj dolazi najveći broj turista. Podsjećam da je za vrijeme mandata tadašnjeg ministra saobraćaja i pomorstva, Ivana Brajovića, aktuelnog predsjednika SD, napravljen projekat za rekonstrukciju tog puta (od graničnog prelaza “Sukobin” do Ulcinja), koji je realizovan u dvije faze: “Sukobin” – Vladimir i Vladimir – Krute, dok se posljednja treća faza Krute – Ulcinj upravo izvodi, na čemu ćemo, kao što rekosmo, posebno insistirati za dobrobit svih stanovnika Vladimira i Ulcinja.
Takođe, imajući u vidu da Ulcinj kuburi sa nedovoljnim brojem parking mjesta, naročito u vrijeme ljetnje turističke sezone, smatramo da je neophodno osnivanje javnog lokalnog preduzeća koje bi se na adekvatan način bavilo ovom tematikom i konačno riješilo taj gorući problem sa kojim se naši sugrađani maltene svakodnevno susreću. Ponudićemo i realizovati projekte koji će ubrzo povećati broj parking mjesta i ponuditi dodatne sadržaje koji će vidno uticati na poboljšanje saobraćajne infrastrukture.

Opštepoznata je činjenica da Ulcinj ima velikih problema sa fekalnim i otpadnim vodama, naročito u vrijeme turističke sezone. Iz tih razloga, prioritet će nam biti izgradnja fabrike za prečišćavanje fekalnih i otpadnih voda, što je opet jedan od elementarnih preduslova za privlačenje domaćih i stranih investitora, naročito u turizmu, čime bi se između ostalog riješio i problem zagađenja Port Milene.

Rješenjem ovih ključnih infrastrukturnih problema, povećaćemo kvalitet života našim sugrađanima i stvoriti neophodne uslove za privlačenje domaćih i stranih investitora. Zato nam u nedjelju, 4. februara, zaokruživanjem broja 1, nametnite odgovornost za razvoj našeg grada. Dosljedno za naš Ulcinj!

Arsim Cuca, kandidat na odborničkoj listi “Socijaldemokrate – Ivan Brajović – Dosljedno za Ulcinj”

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top