Saturday, January 23 2021
Posljednja vijest

D.Saveljic: ULCINJSKE MASLINE SU SVE PREZIVJELE, ALI OVO NECE!

Ullishta, MaslinadaPoznati ekolog i osnivač renomiranog Centra za zaštitu i proučavanje ptica Darko Saveljić rekao je da kad god je trebao iz Crne Gore ponijeti nešto najljepše, njeno sunce, more, njenu prirodu, ulje iz Valdanosa je bio prvi izbor.

“A kad sam trebao da dočekam nekog stranca, vodio sam ga na isto ovo mjesto da ga Fatmir Sadiku provede kroz maslinjak i ispriča priču o ovom svetom drvetu. I toliko to dobro radi da ljudi požele tu da umru od miline. Mnogi, kad se grupa malo odalji, krišom ostanu da pomaze, zagrle, neki i poljube drvo staro 1893 godine!”, napisao je on na svom FB i potom uputio upozoravajuću poruku: “Ove su masline preživjele careve i kraljeve, Ilire, napad Mongola, Turke, Mlečane, Italijane, Njemce, milione turista. Sve su preživjele, samo neće one koji su u ovoj, jednoj od najljepših uvala Mediterana, počeli da grade svoje kuće.”

2 comments

  1. U pravu si saveljicu, a sto ne napisa da taj isti sto seta tvoje strance kroz masline je napravio kompleks odmaralista u maslinjaku?
    Pozdrav, slazem se sa tobom Ali budi realan

  2. Samo neznam dali im je doticni gospodin,ispracao da je zakonom zabranjeno gradnja u maslinicima,pa i tu gde je on gradio apartmane,i bazene !!!

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top