Tuesday, March 26 2019
Posljednja vijest

D.Vuksanovic: DONOSIM PROMJENE, ULCINJANI U VALDANOSU SVOJI NA SVOME

Draginja Vuksanovic 3Kandidatkinja za predsjednicu Crne Gore dr Draginja Vuksanović izjavila je da će njen izbor za tu funkciju značiti promjene u ovoj državi.

“Želim i učiniću sve da se vrati stari sjaj ulcinjskom i crnogorskom turizmu”, rekla je ona tokom posjete Ulcinju.

Vuksanović je obišla Valdanos, Stari grad, Solanu, ulcinjsku pijacu, razgovarala sa radnicima preduzeća koji su u procesu privatizacije ostali bez posla, te desetinama građana koji su je, kako naglašava, toplo pozdravili.

“Kao buduća predsjednica države obećavam beskompromisnu borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, shodno zakonskim ovlašćenjima. Najavljujem pokretanje inicijative za preispitivanje privatizacija u Ulcinju i čitavoj Crnoj Gori”, rekla je ona navodeći da je, na primjer, nekadašnji ponos ulcinjskog turizma, hotel “Galeb” privatizovan pod sumnjivim okolnostima.

“Cilj takvog urušavanja bio je uzimanje procenta pojedinih bivših ministara i vicepremijera koji su, umjesto da misle o razvoju crnogorskog turizma, u ulozi crnogorskih šeika, stavili pare u svoje džepove”, istakla je ona.

Draginja Vuksanovic 2Govoreći o problemu Maslinade u Valdanosu koja je ekspropriisana prije 40 godina, Vuksanović je kazala da će se kao buduća predsjednica zalagati da se maslinjaci i zemljište koje nije privedeno namjeni vrati ranijim vlasnicima.

“Valdanos je mjesto koje ne smije da bude devastirano. Ima druguih mjesta u Ulcinju gdje se može graditi. Valdanos treba da bude mjesto gdje će Ulcinjani gajiti i brati svoje masline i praviti ulje kao ekološki brend. Ulcinjani u Valdanosu moraju biti svoji na svome, a ne najamnici na posjedu partijske elite koja se otuđila od građana”, dodala je ona.

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top