Thursday, February 25 2021
Posljednja vijest

Dan: Javne garaze na cekanju dok ne prodje korona

ParkingNajmlađe lokalno preduzeće, čiji je osnivač Opština Ulcinj, „Parking servis” odložilo je planirane projekte izgradnje nove i unapređenje postojeće infrastrukture, zbog ekonomskih problema koje je izazvala pandemija virusa korona.Tako će izgradnja javnih garaža i postavljanje aparata za naplatu parkinga sačekati bolje vrijeme.Prema riječima direktora preduzeća Aleksandra Jacovića, javne garaže su na osnovu planske dokumentacije predviđene u blizini direkcije firme i na prostoru kod Starog grada.

-Krenuli smo sa kompletiranjem potrebne dokumentacije kako bi se stvorili uslovi da radovi počnu ali za sada je zbog situacije sa pandemijom taj plan stopiran. Na tome ćemo nastaviti da radimo čim se za to stvore uslovi. To je jedan od prioriteta našeg preduzeća i garaže će se sigurno graditi. One su za Ulcinj kao turističko mjesto više nego neophode. U ovoj godini nastojaćemo, koliko situacija bude dozvoljavala da, u saradnji sa drugim opštinskim organima valorizujemo nova javna parkirališta i eventualno proširimo broj mjesta u skladu sa elaboratom, a u cilju rješavanja jednog od ključnih problema u opštini – nedostatka parkinga.Poseban fokus biće i na unapređenju postojećih parkinga. U planu je nabavka i stavljanje u funkciju savremenih parkomata odnosno uličnih aparata za plaćanje parkinga, kako bi se unaprijedio sistem plaćanja.Procijenjena vrijednost je oko 35 hiljada eura a plan je da sredstva izdvoje iz sopstevnih prihoda. Ipak, i taj projekat moraće da sačeka bolje vrijeme – kaže Jacović i podsjeća da su tokom prošle godine iz sopstvenih prihoda stavljena u funkciju dva velika parking prostora na lokalitetima kod Starog grada i nekadašnjg hotela „Jadran”.

Inače, od osnivanja i početka rada,od juna prošle godine do 1.decembra, preduzeće je ostvarilo prihod od 305.000 eura.
– Ukupni godišnji prihodi bili su projektovani na iznos od 225.000 eura. Ostvareni prihod je veći za 26 odsto u odnosu na projekcije. S tim u vezi evidentno je da je društvo u navedenom periodu poslovanja ostvarilo odlične rezultate na finansijskom odnosno na poslovnom planu i da uspješno ostvaruje definisane ciljeve- podvlači Jacović.

„Parking servis Ulcinj” je dobitnik sertifikata za poslovnu izvrsnost u 2019.godine. U pitanju je priznanje koje se izdaje najkvalitetnijim i najlikvidnijim firmama koje ispunjavaju najviše kriterijume izvrsnosti i spadaju u sam vrh privrednih društava.

M.K.


Zloupotrebe parking prostora

Aleksandar Jacović kaže da je zbog zloupotrebe parking mjesta, preduzeće bilo prinuđeno da raskine nekoliko ugovora.

– Mislim da je svima jasno da na povlašćenim parking mjestima može biti parkiran samo automobil. Nikako ne mogu biti postavljene reklame, vazne, stolovi ili stolice. Zbog takvih situacija često smo reagovali ali, direktna kontrola i sankcionisanje su ipak u domenu poslova Komunalne policije. Takve slučajeve treba prijaviti nadležnima, a za nepostupanje zna se šta slijedi – kaže Jacović i dodaje da sankcionisanje pogrešnog parkiranja ili eventualne zloupotrebe nije nadležan “Parkin servis”.

– Građani moraju da znaju da je specijalno vozilo “pauk” pod ingerencijom Komunalne policije- podvlači Jacović

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top