Wednesday, December 12 2018
Posljednja vijest

Demokrate: IMAMO PLAN ZA OPORAVAK ULCINJA

DCGSaopštenje za javnost kandidata za odbornika Demokrata u SO Ulcinj Marka Popovića.

Rad Demokrata karakteriše princip problem-rješenje. Shodno tome, imamo spreman program da značajno unaprijedimo turističku ponudu opštine Ulcinj. Izgradnja novih hotela je prioritet, ali ne bilo kakvih, već samo onih koji će biti simboli grada i kvaliteta. Ući u posao sa ozbiljnim investitorima, i ponuditi im olakšice za izgradnju hotela visoke kategorije, mora biti prioritet. Kao i u ostalim primorskim gradovima, tako i u Ulcinju, imamo potpuno zaboravljene auto-kampove. Riječ je o vidu turizma koji može privući veliki broj gostiju iz inostranstva. Potrebno je odrediti lokaciju za pomenute kampove i izgraditi potrebnu infrastrukturu. Primjera radi, Istra u Hrvatskoj, već duži niz godina obnavlja ovaj vid turizma.

Da bi se uopšte i saznalo za Ulcinj kao atraktivnu lokaciju, potrebno je turističku ponuda grada postaviti na sasvim drugi nivo – poboljšati saradnju sa turističkim agncijama iz regiona i inostranstva, redvno učešće TO Ulcinj na sajmovima, značajno unapređenje marketinga i turističke ponude kako bi se svima poslala jasna poruka da Ulcinj ima šta da ponudi i da ga vrijedi posjetiti.

Veliki nedostatak, kako navodi, postojeće infrastrukture u turističkom smislu, i uopšte, jeste nepostojanje javnih taoleta. Izgradnja istih je dodaje neophodna.

Opštinski budžet ne ubira pune prihode od turizma zbog selektivnog naplaćivanje boravišnog smještaja i takse. Zakon za svakoga mora biti isti i javni interes mora biti na prvom mjestu. Shodno tome, potrebno je uvesti jaču i kvalitetniju kontrolu inspekcijskih organa. Princip mora biti neselektivna naplata administrativnih taksi.

Sve ovo potrebno je uraditi kako bi se svaka naredna turistička sezona spremno dočekala i kako bi ista trajala što duže. Osim toga, Ulcinj je odličan primjer za razvoj ruralnog, vjerskog, sportskog i ekoturizma. Kao izrazito multikulturalna sredina, Ulcinj ima priliku da pošalje snažnu poruku da su svi dobrodošli.

Pobjede, a ne podjele” budućnost su Ulcinja i budućnost Crne Gore, što su Demokrate opet pokazale i u Ulcinju. Rame uz rame, kao prijatelji, stali su i Miloš i Mario, i Vera i Irfan, i Nikola i Haris, i Štjefan i Selma i svi drugi, jer Demokrate, prije svega, žele da razgovaraju o ekonomiji, o socijalnoj politici, infrastrukturi, i svemu onome što je budućnost i mladih i svih ljudi i budućnost Crne Gore.

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top