Thursday, May 24 2018
Posljednja vijest

Diskusija NVO&Opstina: OTVORENO O SVIM OTVORENIM PITANJIMA

 

NVO KomunaJavna diskusija koja je u ponedjeljak održana u Maloj sali Opštine Ulcinj potvrdila je naziv projekta (,,Jače NVO, jača demokratija”), u okviru kojeg je organizovana.

Predstavnici preko 20 ulcinjskih organizacija civilnog društva u razgovoru sa predstavnicima Opštine, koje je predvodila potpredsjednica Hadidža Đoni, otvoreno su govorili o svim pitanjima koje se tiču problema u međusobnoj saradnji i komunikaciji.

Istaknuto je da je lokalna uprava posljednjih godina otvorenija prema NVO, ali da ima prostora da saradnja bude mnogo bolja. Navedeno je da je, na primjer, više sredstava iz opštinskog budžeta podijeljeno direktno nego preko konkursa.

Zaključeno je da je malo informacija o mogućnostima učešća na konkursima na državnom nivou ili preko evropskih fondova, odnosno da je neophodan prodor ulcinjskih NVO ka većim donatorima.

Ovu javnu diskusiju organizovali su Centar za razvoj nevladinih organizacija (CRNVO) i NVO „Novi horizonti“, uz podršku Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori.

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top