Tuesday, April 13 2021
Posljednja vijest

Djeka: LUPING MINISTRA LEPOSAVICA OD SREBRENICE DO MILOG MU “KOSMETA”

Fatmir Gjeka, Fatmir DjekaIzjava za javnost poslanika Albanske koalicije “Jednoglasno” i lidera Demokratske partije Fatmira Gjeke.

Trenutni ministar ljudskih i manjinskih prava Crne Gore Vladimir Leposavić još nije shvatio da je na izuzetno važnoj državnoj funkciji. Jer, kada bi to znao, osim što koristi privilegije koje sa tom visokom funkcijom idu, morao bi da uvijek ima na umu da svoje lične stavove, koji nijesu u skladu sa državnim i međunarodnim politikama i pravom, može da zastupa u svom domu ili sa prijateljima.

Kako to očito još ne razumije, onda imamo teške faulove koje je u petak napravio u Skupštini Crne Gore negirajući genocid u Srebrenici. Nevjerovatno je da 2021. godine u Crnoj Gori koja je članica NATO-a i stremi EU imamo visoke državne zvaničnike koji tu činjenicu još ne prihvataju.

Ali, nije se aktuelni ministar samo tu zaustavio. Stigao je i do milog mu, kako reče, Kosmeta ne shvatajući da je to odavno samostalna država – Republika Kosovo. Da su u toj suverenoj državi nedavno održani fer i demokratski izbori i da je ta država, koju je Crna Gora priznala prije više od deceniju, nedavno dobila demokratsku vladu. U kojoj dično sjede i njegovi sunarodnici i u kojoj su sve ostale manjine ispoštovane i uvažene.

Dakle, poštovani ministre, svojim opasnim relativizacijama i nedržavničkim iskazima najviše ste sebe unizili, potom Vladu u kojoj sjedite, ali i međunarodni ugled Crne Gore, te pogazili međunarodne ugovore i standarde koji obavezuju našu državu.

Ako je i od Vas, trenutnog ministra pravde i ljudskih i manjinskih prava, previše je.

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top