Saturday, November 28 2020
Posljednja vijest

Djeka o pregovorima oko nove Vlade: SVAKO BIRA SVOJ PUT

Fatmir Gjeka, Fatmir Djeka“Zajednički stav naše koalicije ‘Jednoglasno’, dakle svih stranaka konstituenata – Demokratske partije, Demokratske unije Albanaca i Demokratskog saveza u Crnoj Gori je da ne budemo u vladi koju predvodi i čiju će većinu činiti Demokratski front. Mi smo kazali da bi vlada koju bi mi podržali, moguće i ušli, bila ona koju bi predvodili URA i Demokrate”, kazao je nosilac liste te koalicije i poslanik u Skupštini Crne Gore Fatmir Đeka.

Na pitanje Foss Media da li će sa te pozicije moći adekvatno da štite i poboljšaju položaj albanskog naroda, Đeka je kazao da ima dovoljno prostora za to. ”Uvjereni smo da najveći broj naših birača i simpatizera, pa i pripadnika albanske nacionalne zajednice, ne gleda sa simpatijama na mogućnost da budemo u vladi koja se najavljuje. Mi smo dio političkog sistema, imamo predstavnike u državnom Parlamentu, dio smo lokalne vlasti u nekoliko opština. Smatramo da za sada imamo dovoljno prostora i na ovaj način da se borimo za svoj program i interese našeg naroda”, rekao je on.

Upitan da prokomentariše to što su predvodnici Albanske koalicije Genci Nimanbegu i Nik Đeljošaj prihvatili poziv mandatara Zdravka Krivokapića te da će moguće i biti dio nove vlasti Đeka je kratko odgovorio: ”Svako bira svoj put i snosi odgovornost za svoje postupke”.

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top