Monday, October 26 2020
Posljednja vijest

Djeka: Ocekujemo prve goste cim se otvore granice

Fatmir Gjeka, Fatmir Djeka“Mi smo spremni od sjutra da počnemo sa sezonom”, kazao je direktor Turističke organizacije Ulcinj Fatmir Đeka u Jutarnjem programu Televizije Crne Gore.

Ističe da je, prema informacijama koje imaju, interesovanje veliko. Ipak, dodaje, ne zavisi sve od njih.

“Svedoci smo stabilizacije situacije u Crnoj Gori ali i u regionu nadamo se i u Evropi. Prednost Ulcinja je što smo prošle godine imali 80 odsto gostiju iz regiona. To nam daje prednost za ovu godinu jer prikupljene informacije govore da je interesovanje veliko”, istakao je direktor TO Ulcinj.

Đeka ističe da nakon najavljenog otvaranja granica Bosne, Srbije, Albanije i Kosova očekuju prve goste i dodaje da su u toj lokalnoj samoupravi spremni da od sjutra prime prve goste.

“Naša prednost je da možemo ispoštovati bilo koje mjere jer imamo najdužu plažu u Crnoj Gori dugu 12 kilometara gdje može oko 100 hiljada gostiju da ispoštuje distancu. Hoteli, plaže već su spremni. I javna preduzeća i drugi lokalni organi su spremni za sezonu”, kazao je Đeka.

Prednost Ulcinja u ovoj situaciji je, kako je kazao, to što 80 odsto gostiju u taj grad dolazi poslije juna.

“To je naša prednost, tradicionalno u Ulciju kasno počinje špic sezone. Kada će prvi gosti stići u Ulcinj ne zavisi od nas već kada će nadležni državni organi otvoriti granice. Čim se otvore granice, imamo najavljene prve turiste”, zaključio je Đeka.

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top