Tuesday, April 13 2021
Posljednja vijest

Djeka: POKUSAJ VLADE DA PREBRISE NASE ISELJENIKE, NE CINITE TO!

Fatmir Gjeka, Fatmir DjekaIzjava za javnost lidera DP i poslanika Fatmira Đeke.

Kao predsjednik Demokratske partije i poslanik Albanske koalicije “Jednoglasno” u Skupštini Crne Gore veoma sam zabrinut najavama o eventualnom brisanju naših najbližih koji privremeno borave u inostranstvu iz registara prebivališta i boravišta, te iz biračkog spiska.

Na taj način najviše bi svakako bili pogođeni Albanci koji su zbog ekonomskih, a u 90-tim prije svega iz političkih razloga, morali da napuste rodni dom.

Ovim predloženim izmjenama naša mala zajednica u Crnoj Gori bi dodatno bila pogođena, a na hiljade naših iseljenika, o kojima ova država navodno brine, a čini sve da im oslabi veze sa maticom, osjećaće se iznevjerenim.

U srijedu sam primio na desetine njihovih poziva u kojima mi saopštavaju svoju bojazan da će, ukoliko se ovakve izmjene usvoje, nakon nekog vremena “na zakonit način” i sva njihova imovina u Crnoj Gori biti konfiskovana.

Ne mogu stvarno da razumijem to olako odricanje od svojih ljudi, pa makar ono bilo umotano u zakonske norme, od onih koji godišnje pošalju u ovu državu preko 500 miliona eura!

Na ovaj način Vlada im šalje jasnu poruku: dobri ste samo kada šaljete pare, za drugo nam ne trebate!

Mislim da bi bilo korisno da im oni koji predlažu ove izmjene u neposrednom razgovoru objasne “zakonito brisanje” iz registra prebivališta države u kojoj su rođeni i odrasli, u kojoj imaju najbliže rođake, imovinu i grobove, i uredno plaćaju poreze.

Zato još jednom apelujem na Vladu Crne Gore, prije svega na ministra Sergeja Sekulovića znajući ga kao odgovornog čovjeka i pravnika, da mnogo opreznije pristupa ovom poslu. Jer, posljedice ovakvog “uređivanja” mogu biti veoma, veoma opasne.

2 comments

  1. Mnogo si bre aktivan u zadnje vrijeme, sa praznim pričama.
    Kad je tata bio živ nisi smio pisnuti.

  2. Vi hocete da budete druga sjeverna Korea ?
    Zatvorige granice i nitko nece vam doc… Evropa nece takve institucije !!

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top