Tuesday, July 14 2020
Posljednja vijest

Dogadjaj godine: POTPISAN SPORAZUM O GRADNJI AKVA PARKA

Ulcinj bi u junu naredne godine trebao da dobije najveći akva park u ovom dijelu Balkana. Sporazum o tome potpisali su danas u kabinetu gradonačelnika Ulcinja, Fatmir Đeka i Sahret Hajdarpašić, izvršni direktor firme “Ulcinj akva park & Entertainment”, čiji je osnivač i vlasnik renomirana turska kompanija “Polin”.

Đeka je zahvalio svima koji su na bilo koji način učestvovali u realizaciji ovog posla navodeći da je to dobra poruka i za ostale investitore. “Ulcinj nema vremena da čeka: trebaju nam ulaganja, nova radna mjesta, dobra investiciona klima”, kazao je on.

Hajdarpašić je istakao da će ukupna investicija izgradnje “vodenog grada” u Štoju iznositi oko 7,5 miliona eura. “Iskustvo Turske pokazuje da ovakvi objekti znače produženje sezone i povećanje prihoda”, dodao je on.

Polin je, inače, do sada opremio oko 2500 hiljade akva parkova u svijetu. Lane je izgradio veliki vodeni grad u Francuskoj, a ovo je drugi put da se pojavljuje kao samostalni investitor.

Ovom događaju godine prisustvovali su ugledne ličnosti iz političkog i privrednog života Crne Gore i Ulcinja. Među njima su se nalazili potpredsjednik Skupštine Crne Gore Suljo Mustafić, opštinski funkcioneri, direktori lokalnih javnih preduzeća, agencija i organizacija, predsjednici DPS i SDP u Ulcinju Ljoro Nrekić i Selim Resulbegović, Demokratskog saveza i Građanskog pokreta “Perspektiva” Mehmet Bardhi i Amir Holaj, izvršni direktor UBA Ibrahim Mila.

Oni su takođe odgledali prezentaciju budućeg objekta koji će se nalaziti na 25,5 hiljada metara kvadratnih u neposrednom zaleđu ulcinjske Velike plaže.

4 comments

  1. Sve je ovo lijepo, nego gdje su Turci?

  2. Nijesu imali vremena HI HI

    • Bas tako. 7,5 miliona, to je prava sica za njih. Zasto bi dolazili :)
      Blago nama. Prvo smo imali “nase” Ruse, sad i “nase” Turke.

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top