Tuesday, December 18 2018
Posljednja vijest

Djoni: TRAZIMO NAJBOLJI SOCIJALNI PROGRAM ZA RADNIKE „ULCINJSKE RIVIJERE“

Hadixha GjoniPotpredsjednica Opštine Ulcinj Hadidža Đoni je gostujući u emisiji „Okvir“ nga RTCG-u izjavila da iako ta lokalna samouprava nije imala posebnih ingerencija tokom procesa davanja u zakup dijela imovine HTP „Ulcinjska rivijera“ kompaniji Karisma Hotels & Resorts, u lokalnoj vlasti su bili veoma zainteresovani za čitav taj proces i pomno su pratili odvijanje istog. Prema njenim riječima, postoje tri segmenta do kojih je Opštini Ulcinj izuzetno stalo.

„Prvi segment je da se počne sa kvalitetnom privatizacijom kada je opština Ulcinj u pitanju i da se napokon nešto oživotvori u praksi. Drugi segment je socijalni program, za koji imamo čvrsta obećanja da će biti najbolji socijalni program koji su imali radnici „Ulcinjske rivijere“ do sada. Mi na to izuzetno potenciramo i želja nam je da ne dožive sudbinu stotine ostalih radnika upravo tog preduzeća. U našim kontaktima sa predstavnicima Vlade Crne Gore dobili smo garancije da su sredstva za taj socijalni program obezbjeđena i da će radnici biti korektno obeštećeni. I treći segment, koji je možda i turističko – nostalgični segment, je povratak na ulcinjsko turistčko tržište jednog poznatog turoperatora  kao što je TUI koji stoji za čitavom ovom pričom“, kazala je ona.

Đoni je naglasila da ne bi željela da bilo što zaustavi ovaj proces, jer Ulcinju se uvjek tako nešto dešava.

„Sve propale investicije nijesu bile rezultat isključivo loših privatizacija. Period 2006 – 2011 je bio period investicionog buma, za koji tadašnja lokalna vlast nije spremila neophodnu infrastrukturu. Takođe, nije ovo prvi tajni ugovor. Mi imamo odluke koje su nam se krile čitavih devet godina, tj. od 2008 godine, a one se tiču hotela „Galeb“. Ipak, nadam se da će ova investicija biti ostvarena i da ćemo imati turiste sa onih tržišta koji su decenijama proslavile ulcinjski turizam“, izjavila je ona.

Đoni je na kraju kazala da Port Milena iz više razloga treba biti prioritetan projekat Vlade Crne Gore i Opštine Ulcinj.

„Radi se o atraktivnom dijelu Velike Plaže za koji su vezani i interesi građana i same opštine. Ona ne smije više ekološki ekzistirati i postojati takva kakva jeste. Možda će nas ove obaveze koje su preuzete dodatno obavezati da se taj problem riješi“, zaključila je ona.

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top