Monday, June 17 2019
Posljednja vijest

DP I DSA pisale Nimanbeguu: HVALA NA POZIVU, VI NISTE NAS PREDSTAVNIK

Kuvendi, Skupstina, ParlamentDemokartska partija i Demokratski savez Albanaca uputili su odgovor na pismo koje im je u petak, 26. oktobra poslao poslanik Nove demokratske snage – Forca i koalicije Albanci odlučno Genci Nimanbegu.

Odgovor prenosimo integralno.
Poštovani poslaniče Nimanbegu,

Zahvaljujemo se na Vašem pozivu da se u utorak, u Skupštini Crne Gore, u Podgorici, sastanemo i razgovaramo oko seta izbornih zakona i mogućih izmjena.

Bilo je dosta prilika u posljednje dvije godine da nas pozovete, da nas okupite, da nas konsultujete, ali to niste učinili. Naprotiv, nastavili ste predizbornu retoriku omalovažavanja političkog kursa više od polovine birača koji su glasali za albanske nacionalne subjekte u Crnoj Gori.
I ne samo to, već ste svoje djelovanje nastavili na fonu onoga što je u Državnoj izbornoj komisiji, nakon parlamentarnih izbora 2016. godine, uradilaVaša stranka, tj. koalicija, glasanjem protiv ponavljanja glasanja na nekoliko biračkih mjesta, a na kojima je bilo nepravilnosti. Štaviše, vaša koalicija se žalila na odluku DIK-a da se izbori ponove, što bi, da se desilo, imalo za ishod još jedan dobijeni mandat za albanske stranke. Time ste potvrdili da Vas ne vode interesi Albanaca u Crnoj Gori, već uskopartijski i lični interesi.

Zato smo Vam još tada poručili da Vi ne predstavljate Albance, već samo Vašu stranku i izbornu listu, i to i sada ponavljamo.

Kao što znate Vi i cijela javnost, naše dvije liste su na posljednjim izborima dobile više glasova od koalicije koju vi zastupate, što znači da Vi nipošto nemate pravo da govorite u ime svih Albanaca u Crnoj Gori. Jedino u ime onih koji su Vas birali i poslali u Podgoricu.

Zato ovaj Vaš poziv doživljavamo i ocijenjujemo neiskrenim pokušajem da sebi lično date veći značaj u Radnoj grupi.

Dakle, g. Nimanbegu, zbog ovih razloga odbijamo da Vam pružimo legitimitet da predstavljate naše stranke, izborne liste i sve one koji su nas glasali.

Kao politički subjekti, utemeljeni u biračkom tijelu, naše stavove o svim važnim pitanjima ćemo javno saopštavati. Sa inicijativama i predlozima o izbornim zakonima koje budemo imali naše dvije izborne liste će se direktno obraćati Radnoj grupi.

S poštovanjem,

Predsjednik DSA                                                        Predsjednik DP
Nikollë Camaj                                                               Fatmir Gjeka

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top