Saturday, July 21 2018
Posljednja vijest

DP o “slucaju K 1”: CUNGU OBECAO OSTAVKU

Partia demokratike, Demokratska partijaDemokratska partija – saopštenje za javnost.

Sa velikim žaljenjem, dok su još trajali praznični dani, primili smo vijest koja nas je rastužila, a u kojoj se ističe da Opština Ulcinj treba da plati firmi „Rekreaturs“ za slučaj „K 1“ oko šest miliona eura!? Sa takvim teretom svaka priča o planiranju razvoja u Ulcinju postaje nemoguća.

Oni koji su bar malo pratili ovaj slučaj znaju da suđenje traje već 33 godine i da do sada nije nikada bila donijeta takva presuda.

Ne možemo takođe da ne primijetimo da se to dešava upravo sada kada ključne funkcije imaju samozvani eksperti. Podsjećamo da je ovaj slučaj aktiviran tokom njihovog prvog mandata.

S druge strane, želimo podsjetiti da je odmah po dolasku na funkciju gradonačelnika, naš predsjednik Fatmir Đeka sa svojim saradnicima, hrabro ušao u rješavanje ovog spora, kako je to zaključeno na sjednici Skupštine opštine početkom 2013. godine. Angažovani su advokati („eksperti“ su govorili da niko neće u ovom slučaju da brani Opštinu Ulcinj!?), išli smo na suđenja, držane su konferencije za štampu u Opštini i u Skupštini Crne Gore poslanika iz Ulcinja, i rezultati tih akcija i odbrane opštinskih interesa bili su svima vidljivi.

Ali, nakon drugog dolaska „eksperata“ uslijedio je muk. Niko nije znao šta se dešava sa slučajem: ni u vladajućoj koaliciji ni u Skupštini opštine. Rezultat sada vidimo: imamo ovakvu presudu Privrednog suda.

Podsjećamo trenutnog predsjednika Opštine da je na večeri sa Ulcinjanima koji rade i studiraju u Podgorici, krajem juna ove godine, kazao da će, u slučaju da se donese ovakva presuda, podnijeti ostavku. Očekujemo da će održati datu riječ.

Uostalom, i ovaj slučaj pokazuje da on nije dorastao da se nosi sa izazovima sa kojima se suočava Opština Ulcinj.

Da ne govorimo o tome da već 1,5 godinu nije sposoban da sprovede odluku Višeg suda i u budžet vrati oko 500.000 eura od rožajskog advokata Nuša Kalača.

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top