Sunday, April 5 2020
Posljednja vijest

DPS Ulcinj: Nije u pitanju crkva, vec drzava Crna Gora i njena sloboda

DPS UlcinjIz Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista (DPS) apelovali su na Ulcinjane da ne nasijedaju na provokacije, kako kažu, nacionalističkih i anticrnogorskih političkih snaga, jer nije u pitanju ni crkva a ni njena imovina već država Crna Gora i njena sloboda.

“Nemojte biti izmanipulisani. Budite u svojim domovima,  sa svojim porodicama, srećni, voljeni i veseli.  Volite Ulcinj i našu zajedničku Crnu Goru, jer ćemo njene vrijednosti braniti na isti način na koji smo ih i stvorili i branili vjekovima – mudro, stameno i staloženo”, kazali su iz OO.

Prema njihovim riječima, Ulcinj i Crna Gora su uvijek kroz svoju istoriju znali da sačuvaju ono što je najsvetije: mir, toleranciju i  suživot između Crnogoraca, Albanaca, Srba, Bošnjaka, Hrvata i svih drugih nacija i konfesija.

“Molimo se i klanjamo i Bogu i Alahu, svako na svoj način, volimo i ljubimo naša sveta mjesta, svoje crkve i džamije, pratimo naša vjerska osjećanja, ali povrh svega njegujemo naše prijateljstvo i dobrokomšijske odnose. Nemojmo dozvoliti da nam se pod plaštom vjere ruši baš ono, što svaka vjera propovijeda: naša bratska i komšijska ljubav. Nemojte dozvoliti obrušenim nacionalistima DF i Bečićevim Demokratama, potpomognutim pojedicima, koji su juče stigli u Ulcinj, da nam kvare ono što smo zajednički vjekovima stvorili”, dodaju u saopštenju.

Svima onima koji namjerno šire lažne informacije po društvenim mrežama, o otimanju vjerskih  objekata, pokušavajući da za sebe izvuku političku i materijalnu korist, iz OO DPS-a da nemaju šta da traže u Ulcinju.

“Uvijek smo znali da dočekamo i Servantesa, i vladare i kraljeve i sve one koji su sa dobrim namjerama dolazili u naš grad, ali i jasno znamo da kažemo “ne”, svim onim koji nam dolaze ovih dana da šire nemire  po našim domovima”, zaključuju u OO DPS-u.

One comment

  1. IZVRŠNI ODBOR DPS ULCINJ !!!!!!! APSOLUTNO PODRŽAVAM IZJAVU KOJU JE OBJAVIO POVODOM TRENUTNIH DEŠAVANJA PO ČITAVOJ CRNOJ GORI…. SVI GRAĐANI,… NE ODVAJAM IH JER SMO SVI MI GRAĐANI OVE NAŠE MNOGO LIJEPE I NAPREDNE DRŽAVE /I AKO JE MALA/, MNOGO JE NJIH ŠTO NAM ZAVIDE DA SMO PAMETNIJI OD SVIH U OKRUŽENJU…NEKA…OPAMETIĆE SE I ONI … MI POŠTUJEMO SVE ONE KOJI NAS DOBRO RAZUMIJU I ONE KOJI SU TRENUTNO U ZABLUDI….SHVATIĆE I ONI , JER NEMA DRUGOG PUTA… ISKRENO *SHESTANI***

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top