Friday, June 22 2018
Posljednja vijest

Dr G. Karamanaga: In memoriam – dr Bato Aleksic

Bato AleksicU sedamdesetdevetoj godini života preminuo je Mr. Dr. Mihailo (Radovan) ALEKSIĆ,. Rođen je 1938 na Cetinju. Osnovnu školu završava u Ulcinju (1954), a Gimnaziju u Baru 1957). U njegovoj generaciji su bili čuveni barski i ulcinjski ljekari: Ljubo Živković, Žarko Ivanović, Marko Masoničić, Tanja Jovović, Šefket Dolarević, Momo lončarević.
Diplomirao je ne Medicinskom fakultetu u Beogradu (1963) . Specijalizaciju iz pedijatrije položio je u Insititutu za majku i dete u Beogradu (1972) . Od tada pa sve do penzionisanja radio je kao načelnik dispanzera za dječje bolesti Doma zdravlja u Ulcinju.
U periodu od 1973 do 1978 godine bio je direktor Doma zdravlja u Ulcinju.
Godine 1984 godine završio je postdiplomske studije u Nišu i stekao naučno zvanje magistra medicinskih nauka.

​Dr.Mihailo Bato Aleksić je bio prvi školovani pedijatar u Ulcinju, a istovremeno i inicijator za izgradnju novog doma zdravlja u Ulcinju.
Može se slobodno reći da od toga vremena počinje moderno i organizovano doba zdravstvene službe u Ulcinju.
Posao ljekara, pedijatra uvijek je obavljao stručno, profesionalno. Za njega su postojala samo bolesna djeca, kojima je svojim znanjem i bićem čitavog života pomagao.
Smrću Dr.Mihaila Bata Aleksića nastavlja se odlazak generacije ljekara koja je uzdigla zdravstvenu zaštitu Ulcinja na sadašnji nivo.
Njemu pripada zahvalnost za cjelokupni trud, a i poštovanje njegovoj supruzi Dr.Neveni Aleksić, sinovima i ostaloj rodbini

One comment

  1. dr miko jovanovic beograd

    lijepe rijeci koje je nas Gano napisao za Bata odrazavaju postovanje i ocjenu rada pokojnog Bata a govore i u prilog lijepog suzivota ,sloge i postovanja koj su prisutni u nasem Ulcinju.i

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top