Tuesday, June 25 2019
Posljednja vijest

Dr Gani Karamanaga: In memoriam – Marija (Rada) Savić (1933-2018)

 

story_In-MemoriamU 85. godini u Beogradu je umrla Marija Rada Savić. Rođena je u mjestu Zabovci kod Ptuja ( Slovenija). Nakon završene medicinske škole radila je  u specijalnoj bolnici za plućne bolesti na Golniku (u blizini Ljubljane). Tamo je upoznala mladog  inžinjera Rada Savića. Nakon vjenčanja dolaze da  žive u Ulcinj. Rade se istakao na rukovodećim radnim mjestima u GP „Primroje“ i Komunalnom preduzeću Ulcinj. Marija se zaposlila u tadašnjoj zdravstvenoj stanici. Radila je najprije kao pedijatrijska sestra, ali je najduži dio radnog  vijeka provela na  rentgen kabinetu i Dispanzeru za plućne bolesti i tuberkulozu. Radila je sa  ljekarima:  Dr. Halidom Bulićem, Dr. Petrom Vukčevićem, Dr. Božidarom Lukšićem. Najduže je radila sa Dr. Gani Karamanagom.

Bila je primjer kakva treba da bude medicinska sestra. Uvijek tačna na poslu, ljubazna i korektna prema svim bolesnicima. U gradu je stekla poštovanje, uvažavanje od svih ljudi.

Danas je petak, pazarni dan u Ulcinju. Vijest o smrti Marije Savić se brzo proširila gradom. Svi o njoj govore sa poštovanjem, sjećanjem na njenu dobrotu, privrženost familiji, profesiji.

Marija i Rade proveli su u Ulcinju više od  40 godina. Ulcinj su voljeli i on je bio njihov drugi, može se reći pravi zavičaj.

Nakon penzionisanja  2007. godine prelaze da žive u Beograd gdje su se nalazile njihove dvije kćerka Sonja i Irena. Oboje su ostali zaljubljenici u Ulcinj, grad u kojemu su proveli čitavi radni vijek i gdje su ostarili.

Poštovanje i saučešće njenim kćerkama i unukama.

Ulcinj, 20 .juli 2018. godine

Prim.dr Gani Karamanaga

 

 

2 comments

  1. dr miko jovanovic beograd

    divna i prijatna ,blaga,skromna,finih manira i ophodjenja prema svima.Pamticu je po svim njenim osobinama koje su se sakupile u cjelinu i dale osobu vrijednu svih pohvala i postovanja.Cerkama i prijateljima,koji su je postovali i voljeli saucesce.

    • Соња Савић - Лака

      Хвала Вам, Др Мико! Прочитала сам Ваш коментар са извесним закашњењем. Хвала најлепша и од моје сестре!

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top