Thursday, May 24 2018
Posljednja vijest

Dr M.Rolovic: REAKCIJA NA OBRACANJE DIJANE PELINKOVIC

12108856_10204201278392190_3362504597417857482_nPoštovana i draga Dijana, neću ti persirati u ovoj našoj prepisci, jer smo se do sada jedno drugom obraćali sa „školski“. Na početku, želim tebi i tvojoj familiji svaki uspjeh na ličnom i profesionalnom nivou. Priznajem, iznenadio me tvoj osvrt na moj govor sa konvencije Demokratskog fronta- MI ILI on. Nisam pominjao filijalu Montenegroairlainsa, niti Pariz, niti čarter, već Ulcinjanku koja preko Montenegroairlainsa obezbjeđuje karte za naše iseljenike. No, šta je tu je!

Dijana, zajedno smo pohađali osnovnu školu i sjećam se da sam kao dječak bio očaran tvojom ljepotom. Kasnije, u Gimnaziji u Baru, već kao momak, posmatrao sam te kao najljepšu drugaricu u koju je bilo zaljubljeno pola Gimnazije.

Nisam fan društvenih mreža, na kojima si vrlo aktivna, a naročito od početka protesta Demokratskog fronta od 27.09.2015. Pročitao sam da si sredinom 2015. godine odbranila magistarski rad u Kotoru, na Fakultetu za turizam. Iste godine si bila stožer za otvaranje Fakulteta za mediteranske poslovne studije u Ulcinju. Pretpostavljam da na oba fakulteta predaješ našim budućim akademcima i na tome ti čestitam.

Reći ću ti par stvari o meni, kada mi se već obraćaš sa „dr Milane Roloviću“. Pored te akademske diplome ima tu još ponešto. U zvanje primarijusa sam promovisan 2009. godine sa objavljenih preko 40 autorskih radova u zemlji i inostranstvu. U maju 2009. g. sam odbranio magistarski rad na Medicinskom fakultetu u Beogradu, gdje sam završio fakultet i specijalizaciju. Završio sam dio doktorskih studija, ali mislim da neću završiti doktorsku tezu, u nedostatku materijala u kojem bih zaključio nešto novo i time dao doprinos medicinskoj nauci, a tezu ne želim da plagiram, poput nekih tvojih partijskih drugova. Te iste 2009. godine sam smijenjen sa funkcije člana Odbora direktora Doma zdravlja Ulcinj i sa mjesta načelnika porodilišta. I ne samo to, nego me smatraju nekompetentnim da održim par predavanja u lokalnoj Gimnaziji o reproduktivnom zdravlju, a kamo li u srednjoj ili višoj medicinskoj, gdje ginekologiju predaju specijalizanti ili novopečeni magistri opšteg smjera.

Navodiš da sam „ zbog svojih nepromišljenih izjava imao dosta neprijatnosti u Ulcinju“. Dijana, neprijatnosti nisam imao ja, već jedan direktor škole, koji je po pravosnažnoj presudi smijenjen sa tog mjesta zbog najbrutalnije prijetnje mojoj supruzi, a indirektno i mojoj djeci zbog čega je kompletna moja porodica bila izložena duševnoj boli, koju nikada nikome ne bih poželio. Iz tih razloga moja djeca nisu išla u školu četiri mjeseca i kasnije su školovanje nastavili u Baru. Oni više nisu djeca već punoljetni ljudi, koji ovih dana ne nose crvene majice sa natpisom „ MI SMO ON“.

Ja sam na obraćanju na konvenciji direktno pomenuo predsjednika politbiroa OO DPS-a Ulcinj Ljora Nrekica, koji će biti procesuiran specijalnom tužilaštvu, već 17.10.2016. godine (imam živog svjedoka koji mi je dao besu da će pred tužilaštvom dati izjavu kako čitava ta šema funkcioniše).

Ali, gle čuda, on se ne oglašava! Draga Dijana, tebi i danas lijepo stoje i suknje i pantalone. Gospodin Nrekić mjesto pantalona nosi, što bi mi Crnogorci rekli „rašu“. Jer, da ima ispod tih pantalona ono što svaki Crnogorac i Albanac imaju, on bi mi direktno odgovorio, a ne ti.

Da zaključim, tvoj vrtoglavi uspjeh u akademskoj sferi me oduševljava. Jednom prilikom si mi se pohvalila da ti je Duško Marković lični prijatelj. Eto prilike, ako bude premijer (što lično sumnjam), ti ćeš biti, u najmanjoj ruci rektorka univerziteta, a u lošijoj verziji ćeš ostati samo to što jesi. I molim te, kada ga uskoro sretneš, pošto imate čestu profesionalnu komunikaciju, pozdravi ga od mene, obzirom da ga ja nikad nisam sretao.

Sve najbolje želi ti tvoj školski drug Miki i neka nam je od 17.10. 2016. godine vječna demokratska i slobodna Crna Gora.

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top