Tuesday, June 25 2019
Posljednja vijest

Drustvo maslinara Bara: SOLIDARNOST SA PRIJATELJIMA I KOMSIJAMA IZ ULCINJA

 

Qazim Alkoviq, Cazim Alkovic“Barski maslinari žele javno da sa svojim prijateljima i komšijama maslinarima Ulcinja podijele žaljenje za velikim brojem stabala maslina koja su izgorjela u požaru proteklih dana u Ulcinju”, navodi se u saopštenju Društva maslinara Bara, koje potpisuje predsjednik ove organizacije Ćazim Alković.

Kako se ističe, izgorjela stabla su velika materijalna, prirodna i kulturna šteta kako za maslinare Ulcinja tako i za crnogorsko maslinarstvo, poljoprivredu i kulturu.

“Pored materijalne štete, još veća je i nenadoknadiva šteta u dušama ulcinjskih maslinara koji su ta stabla generacijama gajili, naslijeđivali od svojih pradjedova i čuvali za unuke”, kaže se u saopštenju i izražava nada da će “institucije sistema u Crnoj Gori pomoći našim komšijama da prevaziđu materijalni gubitak i ekonomsku štetu dok se gubitak u dušama i srcima maslinara teško može nadoknaditi”.

“Barski maslinari stoje na raspolaganju svojim prijateljima i komšijama ako procjene da mogu pomoći u ublažavanju posljedica požara”, dodaje Alković.

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top