Tuesday, June 25 2019
Posljednja vijest

DUA: NA SJEDNICI GO U NEDJELJU O KOALICIJAMA

 

UDSH-logo“Demokratska unija Albanaca (DUA) će se na sjednici Glavnog odbora (GO) u nedjelju izjasniti hoće li učestvovati u daljim pregovorima albanskih partija u Tuzima”, kazao je “Vijestima” nosilac liste DUA Fadilj Kajošaj.

Na poziv Albanske alternative (AA) predstavnici albanskih stranaka trebali su u srijedu da razgovaraju o daljoj saradanji, ali su razgovori odloženi zbog zahtjeva DUA.

“Mislim da o svemu treba da se izjasne  stranački organi, a onda da vidimo hoćemo li sa ostalim partijama nastaviti saradnju koju smo uoči izbora definisali zajedničkom platformom”, rekao je Kajošaj, navodeći da će na sjednici GO razgovarati i o mogućnosti formiranja koalicije sa Demokratskom partijom socijalista (DPS).

Na lokalnim izborima u Tuzima DPS je osvojio 15 mandata i za formiranje većine moraće da traži podršku koalicionih partnera. Nosilac liste DPS-a Halil Duković je kazao da očekuje podršku tri odbornika Bošnjačke stranke i dva iz DUA. Albanske stranke su se, uoči izbora,  platformom obavezale da zajednički pregovaraju o formiranju vlasti u Tuzima.

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top