Wednesday, July 18 2018
Posljednja vijest

Elezagić o “slucaju K1”: POSAO ZA SPECIJALNO TUZILASTVO

Skender Elezaga“Odluka Privrednog suda da Opština Ulcinj treba da isplati nepostojećem ‘Rekreaturs’, oko osam miliona eura (na ime štete, kamata i sudskih troškova) je skandalozna, i to po više osnova. Počevši od sporne nadležnosti Privrednog suda u ovom sporu pa do činjenice da se spor koji se (ne slučajno) vodi više od 30 godina naprasno završava upravo sada, i to dosta jednostavno”, izjavio je šef Odborničkog kluba Socijaldemokratske partije Skender Elezagić.
Prema njegovim riječima, potrebno je mnogo prostora za analizu svih spornih detalja ove presude, ali je već na prvi pogled vidljivo da sud u ponovnom postupku nije otklonio sve nepravilnosti na koje je ukazao Apelcioni sud u ukidnom rješenju prethodne presude.

To se, kako je kazao, prije svega odnosi na pitanje aktivne i pasivne legitimacije, savjesnost tužioca i uticaja na visinu nastale štete (da li je tužioc po ukidanju građevinske dozvole i donošenju rješenja o rušenju preduzeo sve da zaštiti svoje interese i ne nastane šteta), kao i na visinu procijenjene štete, ali i još mnogo toga.

“Zbog svega ovog, smatram da će i ova odluka pasti u postupku provjere pred Apelacionim sudom, ali mislim da su se stekli i uslovi da se svime ovim što se dešava u ovom sporu pozabavi i Specijalno tužilaštvo”, zaključio je Elezagić.

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top