Saturday, July 4 2020
Posljednja vijest

Elezagic: SJEDNICA SKUPSTINE OPSTINE SE MORA NASTAVITI

Predsjednik Odborničkog kluba Socijaldemokratske partije Skender Elezagić rekao je da prekinuta sjednica Skupštine opštine Ulcinj tokom rasprave o Izvještaju o radu predsjednika opštine Nazifa Cungua za 2012. godinu mora da bude nastavljena do kraja jula. „Zakonski su stvari jasne: redovno zasjedanje Parlamenta koja je počelo 1. aprila mora da bude okončano do 31. jula. Ukoliko se to ne desi, onda znači da trenutna većina nije obezbjedila potrebnu većinu za izglasavanje onih tačaka koje su na dnevnom redu. Ta se tačka stoga tretira kao neusvojena za određeno vrijeme“, rekao je on u intervjuu Radio Ulcinju.

Elezagić je najvećeg partnera u vladajućem savezu u opštini, Novu demokratsku snagu – Forca, optužio za „teško kršenje koalicionog sporazuma“. „Zbog donošenja odluka u užem krugu ljudi imamo, u neku ruku, autokratsku vlast u Ulcinju“, kazao je on i dodao da SDP više nije spremna da toleriše takav način vršenja vlasti.

„Samo dva dana nakon što je podnio Izvještaj o radu u Skupštini ističući da je vlast bila uspješna gradonačelnik Cungu je izjavio medijima da treba raspisati izbore. Nije nam jasno što se u međuvremenu promijenilo“, rekao je on i istakao da u njegovoj partiji smatraju da je najbolji način da se prevlada aktuelna kriza u Ulcinju vraćanje mandata građanima.

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top