Sunday, May 19 2019
Posljednja vijest

EPCG: U ULCINJU SE U SEPTEMBRU TROSILO 30 ODSTO VISE NEGO NA NIVOU DRZAVE

 

Ulcinj StrujaProsječan septembarski račun za električnu energiju za domaćinstva na nivou Crne Gore iznosi 29,55 eura, saopšteno je Portalu Ul-info iz Elektroprivrede Crne Gore (EPCG).

Najveća potrošnja prethodnog mjeseca očitana u Ulcinju  gdje su domaćinstva u prosjeku potrošila električne energije u vrijednosti od 38,38 eura.

Navodi se takođe da na teritoriji opštine Ulcinj ima 7.100 domaćinstava koje su redovne platiše struje.

EPCG je pokrenula akciju PODIJELIMO TERET 6, za sva domaćinstva koja imaju dug po osnovu utrošene električne energije, bez obzira na visinu duga, kao i sva domaćinstva kojima ističu postojeći ugovori sklopljeni u akciji Podijelimo teret 4 prije dvije godine.

Sva zainteresovana domaćinstva akciji se mogu priključiti i tokom oktobra i novembra. Uslov za potpisivanje Sporazuma o izmirenju duga je da su plaćena tri posljednja računa. Prilikom potpisivanja Sporazuma, nema nikakvog učešća, a postojeći dug domaćinstva mogu otplaćivati na sljedeći način:

  • Ukoliko je dug manji od 440 eura, iznos duga dijeli se sa 20 eura i na taj način dobija broj rata
  • Ukoliko je dug već od 440 eura, dug se otplaćuje u 22 mjesečne rate u fiksnom iznosu od 20 eura

Od trenutka potpisivanja Sporazuma, prestaje dalji obračun zatezne kamate. Da bi Sporazum ostao na snazi, svakog mjeseca mora se redovno plaćati i tekući račun. Akciji se mogu priključiti i domaćinstva koja su isključena sa distributivne mreže, kao i domaćinstva koja žele da reprogramiraju već potpisane klasične protokole.

Više informacija potrošači mogu dobiti besplatnim pozivom na broj 19100, na šalterima, web portalu www.epcg.com ili Facebook stranici.

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top