Monday, October 22 2018
Posljednja vijest

Erste Banka: Krediti za penzionere sa placenom polisom osiguranja

Erste• Maksimalan iznos kredita za penzionere povećan sa 15.000 EUR na 20.000 EUR
• Rok otplate 120 mjeseci
• Kamatna stopa 7,99%-8,49% (NKS)
• 10.000 EUR do 67 godine bez polise
Podgorica – Erste banka je penzionerima ponudila novu vrstu kredita, kredit sa plaćenom polisom osiguranjatokom cijelog perioda otplate kredita,u povećanom iznosu do 20.000 EUR, sa rokom otplate do 120 mjeseci i uz niže kamatne stope.

Kamatna stopa za kredite u iznosu od 15.000 EUR do 20.000 EUR iznosi 7,99%, a za iznos kredita niži od 15.000 EUR, kamatna stopa iznosi 8,49%. Polisa osiguranja, koju plaća banka, obavezna je za kredite iznad 10.000 EUR čiji je rok otplate nakon 67. godine korisnika, kao i za sve kredite iznad 6.000 EUR sa konačnom otplatom od 70. do 75. godine.

Sredstva obezbjeđenja kredita su polisa osiguranja (besplatna za korisnika kredita za sve iznose do 20.000 EUR), administrativna zabrana i mjenica. Kredit se odobrava penzionerima koji primaju penziju na računu u Erste banci ili preusmjere primanja na račun u Erste banci.

Erste bank

Jednokratna naknada za obradu kredita iznosi 1%-1,5%. Ova vrsta gotovinskog kredita za penzionere namijenjena je tekućoj potrošnji ili refinansiranju obaveza u drugim finansijskim institucijama. Osim što mogu refinansirati postojeće obaveze, shodno svojim potrebama i bonitetu, korisnici kredita sa plaćenom polisom mogu dodatna sredstva podići u gotovini.Nakon potvrde da klijent može biti primljen u osiguranje, penzioner može dobiti sredstva iz kredita na svoj račun u Erste banci u roku od 24 časa.
„Erste banka konstantno radi na oblikovanju nove ponude u cilju pružanja podrške svim segmentima stanovništva. Kreditima za penzionere u novom modelu, omogućavamo penzionerima da uz povoljne uslove, veće iznose i duže rokove, ojačaju trenutne finansijske mogućnosti ili refinansiraju postojeće obaveze uz niže mjesečne anuitete. Istovremeno, oni čuvaju sudužnike ili članove porodice nasljednike od eventualne obaveze da njihov kredit vraćaju u slučaju nepredviđenog kritičnog događaja“, rekao je direktor Sektora stanovništva u Erste banci, Relja Đurović.

Povećanjem maksimalne visine kredita sa 15.000 na 20.000 EUR, otvorene su nove mogućnosti naročito za mlađe kategorije penzionera ili za penzionere sa iznadprosječnom visinom penzije.

„Očekujemo da klijentima naročito zanimljiva bude kamatna stopa na ovu vrstu kredita u Erste banci, a koja je niža i do 2% u odnosu na aktuelne tržišne kamatne stope koje važe za kredite sa sličnim modelom, uz polisu osiguranja“, ocijenio je Đurović.

Svim novim klijentima uz ove kredite, banka nudi besplatno Mastercard debitnu karticu, koja je vezana uz račun na kojem primaju penziju. Uz Mastercard debitnu karticu klijenti mogu bez dodatnih troškova plaćati karticom na prodajnim mjestima i ostvariti popuste na oko 400 prodajnih mjesta širom Crne Gore, te bez provizije podizati gotovinu na bankomatima Erste i Sparkasse grupe u zemlji i regionu.

Erste banka će u narednih nekoliko mjeseci organizovati nagradnu igru za sve penzionere korisnike Erste platnih kartica koji primaju penziju na računu u Erste banci, a u cilju promovisanja ovog jednostavnog i sigurnog sredstva plaćanja u toj ciljnoj grupi.

Uz širok izbor kredita, depozitnih proizvoda, platnih kartica, elektronskog bankarstva, klijenti u filijalama Erste banke mogu ugovoriti i različite vrste osiguranja, zahvaljujući ugovorima o saradnji sa osiguravajućim kućama. Usluga ugovaranja osiguravajućih proizvoda kroz mrežu filijala banke – bankoosiguranje, u Erste banci je uvedena od juna 2016. godine.
„Kombinacija proizvoda osiguranja sa kreditnim proizvodima smanjuje rizik finansiranja, što povoljno utiče na cijenu kredita. Dostupnost proizvoda osiguranja kroz mrežu filijala banke predstavlja dodatni kvalitet za klijente,jer na jednom mjestu imaju zaokruženu bankarsku i ponudu osiguravajućih kuća. U Erste banci je 45 zaposlenih licencirano za poslove zastupanja u osiguranju od Agencije za nadzor osiguranja, tako da je široka lepeza različitih vrsta osiguranja dostupna klijentima u svih 17 filijala u Erste mreži u Crnoj Gori.Do danas, naši zastupnici su ugovorili sa klijentima Erste banke više od 5.000 polisa putnog zdravstvenog osiguranja, polisa osiguranja imovine, te različitih polisa životnog osiguranja“, objasnila je zamjenica direktora Sektora stanovništva, Danijela Vukoslavović.
U filijalama Erste banke klijenti mogu ugovoriti sve vrste riziko polisa koje banka koristi kao sredstvo obezbjeđenja, kao i druga životna i neživotna osiguranja koja se prodaju nezavisno od kredita.

„Za pojedine osiguravajuće proizvode smo za klijente obezbijedili i posebne uslove, kao što su na primjer Senior polise, koje penzioneri najčešće ugovaraju. Vjerujemo da će prodaja osiguravajućih proizvoda kroz mrežu filijala banaka, kako za životna, tako i za neživotna osiguranja u budućnosti biti još popularnija i masovnija, te stoga posebnu pažnju posvećujemo ovom segmentu poslovanja“, rekla je Vukoslavović.

Osim kredita sa plaćenom polisom osiguranja, u Erste banci penzioneri mogu zatražiti i gotovinske kredite uz hipoteku kao obezbjeđenje u maksimalnom iznosu od 150.000 EUR, sa rokom otplate do 240 mjeseci i sa kamatnom stopom od 6,25% nominalno.
(kraj)
Za dodatne informacije:
Erste Bank AD Podgorica, 81000 Podgorica, Arsenija Boljevića 2A, www.erstebank.me
Služba komunikacija
Dragana Crvenica, tel: +382 20 440 448; mob: +382 63 299 800; email: dcrvenica@erstebank.me

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top