Saturday, May 15 2021
Posljednja vijest

ETF: MEDJU NAJBOLJIM STUDENTIMA I ANJA MICETIC

Anja 1Povodom Dana Elektrotehničkog fakulteta, na osnovu odluke Vijeća, dodijeljene su novčane nagrade u iznosu od 500 eura za postignut uspjeh studentima na studijskim programima Elektronika, telekomunikacije i računari (ETR), Energetika i automatika (EA) i Primijenjeno računarstvo, na Elektrotehničkom fakultetu u Podgorici. Najbolji studenti za 2019/20. godinu su Anja Mičetić, studentkinja studijskog programa Primijenjeno računarstvo (prosječna ocjena 10), Danilo Petričević, student studijskog programa ETR (prosječna ocjena 10) i Nikola Milić, student studijskog programa EA (prosječna ocjena 10).

Novčane nagrade su obezbjeđene iz donacija kompanija Electro Group i Amplitudo, te Inženjerske komore Crne Gore.

Usljed vrlo složene epidemiološke situacije, Dan fakulteta je ove godine proslavljen bez prigodne svečanosti.

“Ovim putem želimo da promovišemo naše najbolje studente i da im uputimo čestike u ime kolektiva Elektrotehničkog fakulteta”, navode iz UCG.

Anja Mičetić je rođena u Baru, 17.09.1993. godine. Osnovnu i srednju školu završila je u Ulcinju kao đak generacije. Dobitnik je diplome „Luča A“, kako u osnovnoj, tako i u srednjoj školi. Arhitektonski fakultet upisala je 2012. godine, a 2015. godine završila je osnovne i upisala specijalističke studije – smjer Urbanizam. Svoje akademsko obrazovanje nastavila je na Elektrotehničkom fakultetu 2017. godine – studijski program Studije primijenjenog računarstva. Osnovne studije završila je sa srednjom ocjenom „A“ (10.00).

Pored studija Primijenjenog računarstva, Anja Mičetić, trenutno privodi kraju specijalističke studije na Arhitektonskom fakultetu, gdje joj je do završetka ostao jedan ispit i specijalistički rad.

“Poručila bih studentima da znanje stečeno na fakultetu predstavlja odličnu osnovu za dalje učenje i usavršavanje na čemu bi, po mom mišljenju, trebalo neprekidno raditi. Smatram da je praktična primjena znanja izuzetno važna, što je donekle i bio razlog kojim sam se vodila pri odabiru studijskog programa. Takođe, moja poruka, kao nekog ko je prije upisa na Elektrotehnički fakultet gotovo imao jedan fakultet iza sebe, bila bi i da nikad nije kasno ili pogrešno da dopunimo svoja znanja i izaberemo čime želimo da se bavimo, a da pri tom ne zanemarimo svoja interesovanja ukoliko ih ima više, a nisu sušta suprotnost. Kad postoji volja, trud i predanost, sve se može postići“, kazala je ona.

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top