Saturday, March 6 2021
Posljednja vijest

Event koncert: MISKO PLAVI NA PLAZI “D’OLCINIUM”

Misko PlaviNakon nedavno odrazanog Southern Soul Festivala, nastavljamo sa najboljom muzikom i provodom koji se dugo pamti. Ovog puta, sa posebnim zadovoljstvom, D’olcinium ce ugostiti Miska Plavog- umjetnika i kosmopolitu.
Nakon turneje po Japanu i brojnih nastupa u regionu, Miško Plavi je u aprilu odrzao koncert u kultnom Kolarcu, svrstavajuci se u društvo najvecih koji su stali na Kolarceve prestizne daske.

Misko Plavi u svom stvaralastvu, kako i sam kaze, spaja naizgled nespojivo. Inspirisan rumunskom, srpskom, afroamerickom i finskom muzikom, plemenitoscu i harmonijom izrazaja brise vjestacki nametnute politicke, nacionalne i geografske granice. Njegova misija ljubavi i jednakosti medju svim ljudima nosi sa sobom svojevrsnu duhovnost i svijest o tome da smo drugaciji, ali svi zajedno neraskidiva cjelost Univerzuma.

Misko Plavi je saradjivao sa brojnim domacim i inostranim bendovima. U posljednje vrijeme ima zapazene nastupe sa Vasilom Hadzimanovim. Filmsku muziku radio je za tri filma cuvenog Zan Marka Bara, ostvarivsi veliki uspjeh i sa rediteljem Srdjanom Koljevicem.

Oni koji su bili prije tri godine na Dolciniumu , kada je Misko Plavi priredio koncert za svoje kitesurf prijatelje, i danas prepricavaju kao jedan od najljepsih dogadjaja obasjan zvijezdama.

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top