Friday, November 27 2020
Posljednja vijest

FAKT: OTVOREN KONKURS ZA NAGRADU ZA FILANTROPIJU, PRIJAVE DO 30.NOVEMBRA

IskraFond za aktivno građanstvo (FAKT) otvorio jekonkurs za nagradu za filantropiju „Iskra“, najstarije priznanje za činjenje za opšto dobro koje se dodjeljuje u Crnoj Gori. Konkurs traje do 30. novembra, a pravo da se prijave imaju pojedinci, privredna društva, mediji, nevladine organizacije, institucije i iseljenička udruženja, koji su organizovali i snažno podržali neprofitne akcije za opšte dobro i izgradnju građanskog društva.

Nagrada “Iskra” dodjeljuje se u četiri glavne kategorije: doprinos na nacionalnom nivou, doprinos lokalnoj zajednici, doprinos dijaspore i individualni doprinos. Dvije specijalne kategorije su priznanjeza medijski doprinos i priznanje za građanski doprinos opštem dobru.

Konkurs se, više od deceniju, organizuje sa ciljem da prepozna i javno istakne privredna društva, pojedince, medije, institucije, nevladine organizacije i iseljenička udruženja, koji svojom materijalnom i finansijskom podrškom daju primjer drugima i postavljaju standarde kojima bi trebalo težiti kada je u pitanju ulaganje u opšte dobro i izgradnja građanskog društva. Istovremeno, cilj nagrade je da podstakne oživljavanje i razvoj vrijednosti kao što su solidarnost, humanost i filantropija.

Iako se tradicionalno dodjeljuje u Kraljevskom pozorištu “Zetski dom” na Cetinju, zbog aktuelne epidemiološke situacije svečanost će se, umjesto u decembru, organizovati početkom naredne godine, najkasnije u februaru. Informacija o mjestu, datumu i načinu dodjele će biti objavljena do 15. januara.

FAKT dodjeljuje nagradu “Iskra” u partnerstvu sa Upravom za dijasporu i Privrednom komorom Crne Gore, a uz podršku Evropske komisije i Fonda braće Rokfeler.

Detaljne informacije o konkursu i prijavni formular nalaze se na sajtuwww.faktcg.org.

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top