Monday, May 21 2018
Posljednja vijest

Forca: INICIRACEMO RAZMATRANJE KAZNE DR DRAGE

Forca e re demokratikeNa sastanku Glavnog Odbora Nove Demokratske Snage Forca sazvanog u vezi slučaja lišenje slobode člana Glavnog Odbora Dr. Naila Drage, članovi ovog organa jednoglasno su iskazali brigu za ovaj akt kao jednu apsurdnu situaciju i kaznu koja prevazilazi svu praksu.

Glavni Odbor je jednoglasno iskazao brigu u vezi ovog slučaja dajući bezrezervnu podršku za Dr.Dragu i njegovu porodicu u ovim teškim trenucima. Članovi Glavnog Odbora su potpuno ubijeđeni da je G-din Draga osuđen zbog grešaka u proceduri vršeći javnu funkciju a ne zbog zloupotrebe ili namjernim radnjama,  greške koje se mogu desiti svima onima koji vrše javne funkcije.

Transparentnost na poslu i poštovanje zakona ostaje obaveza svake individue a posebno funkcionerima imenovanih od strane našeg subjekta – Forca koji sa posebnim zalaganjem izvršavaju zadate obaveze.

Za nas je neshvatljiva činjenica o krivici u izvršnoj formi G-dina Drage na šest  mjeseci lišenja slobode zbog proceduralnih grešaka na koje smo navikli da čujemo svaki dan za ovakve ili slične slučajeve koji prolaze neprocesuirani u pravnom sistemu.

Sada moramo biti mudri i djelovati zrelo dajući podršku porodici Draga inicirajući  da se razmatra kazna i svede po mogućnosti na minimum a na osnovu zakona, u nadi da se ovakvi ili slični primjeri ne ponove.

Glavni Odbor,

Nova Demokratska Snaga FORCA

 

 

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top